Președintele Klaus Iohannis le-a transmis astăzi la consultările făcute prin teleconferință liderilor politici că îl va desemna pe Ludovic Orban pentru funcția de premier. Conducerea parlamentului se reunește de la ora 17 pentru a stabili o procedură rapidă pentru audierea miniștrilor și votul de învestitură. 

Conform unor surse politice citat de digi24.ro, atât audierile cât și votul urmează să aibă loc mâine, procedura fiind una foarte strictă după ce senatorul PNL Vergil Chițac a fost depistat poztivi la coronavrius, el având mai multe întâlniri cu lideri și parlamentari ai PNL. 

Procedura de învestire a guvernului va fi una cu totul și cu totul nouă, mai ales că premierul desemnat se va afla în autoizolare la Vila Lac. Orban cel mai probabil va prezenta programul de guvernare prin videoconferință. 

Audierea miniștrilor ar putea fi făcută de asemenea prin videoconferință, au precizat sursele citate. 

1 COMENTARIU

 1. Pana acum, Pro Romania si ALDE au anuntat ca vor vota contra noului vechi guwerner OrbaniSS.
  PSD isi va trada sau nu electoratul?
  Daca-l va trada, putem spune adio PSD-ului…

  Votarea un premier demis pentru incalcarea Constitutiei si pentru incompetenta totala, sluga a lui IohaniSS, a fost picatura care a umplut paharul sustinatorilor PSD.
  Daca, la urmatoarele alegeri parlamentare, vor mai lua 20% ar trebui sa sarbatoreasca 3 zile si 3 nopti…

  Eu prevad ca vor lua sub 20% pentru ca, sustinatorii PSD, nu vor uita o astfel de tradare, mai ales pensionarii, cei care au copii cu alocatie si cei din invatamant care nu-si vor mai primi majorarile prevazute de legile actuale…
  Si… inchei cu o lozinca pentru PSD, in cazul ca va vota acest guvern neconstitutional:

  PSD ai tradat poporul care te-a votat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here