Ludovic Orban Premier ministre de la Roumanie a Matignon//04SIPA_1750.15774/2010271134/Credit:Jonathan Rebboah-Pool/SIPA/2010271139,Image: 565751836, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no
Liderul PSD, Ludovic Orban afirmă că nu există resusre pentru încă o creștere a alocațiilor pentru acest an. Acesta mai anunță că subiectul va fi discutat în condiția de guverne.

Au mai apărut păreri… Sunt convins că vom ajunge la o soluție. PNL, și nu numai PNL, majoritatea coaliții a hotărât o formă la Senat prin care majorarea alocațiilor s-a făcut numai de la 1 ianuarie. Ca să fim cinstiți, nu există resurse ca să ne mai permitem încă o creștere a alocațiilor în acest an dacă vrem să la creștem și la anul!

Ca atare, noi susținem formula de creștere a alocațiilor care s-a făcut de la 1 ianuarie să nu se mai facă de la 1 iulie, ci la anul„– povestește Ludovic Orban.

Întrebat dacă sunt parlamentari USR PLUS care se opun acestei variante, liderul PNL a spus că nu vrea să comenteze, și că subiectul va fi discutat în coaliția de guvernare.

„Să se exprime ei public, dar aș prefera să se exprime public daca nu sunt de acord. Mă mir, pentru că, noi am stabilit o dată în coaliție. De altfel, la Senat a trecut propunerea de modificare a OUG. Vom aborda și acest subiect pentru a putea clarifica și pentru a putea adopta modificare și în Camera Deputaților”– Afirmă Orban.

Potrivit OUG 123/2020, care prevede dublarea alocațiilor de stat pentru copii în cini etape, acestea ar fi trebuit majorate la 1 iulie cu 20%.

Sursa:Mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here