ludovic orban

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, la scurt timp după decizia Curții Constituționale, că nu se teme de o reluare a votului la moţiunea de cenzură depusă „neconstituţional” de PSD, adăugând că social-democraţii „n-au fost în stare” să asigure cvorumul la dezbaterea acesteia.

„Punctul nostru de vedere l-am exprimat de atunci: este neconstituţional să depui moţiune de cenzură în vacanţa parlamentară. Ca să nu mai spun, într-o sesiune extraordinară depui moţiune, în altă sesiune extraordinară vrei să dezbaţi moţiunea, iar acum ar fi culmea să se mai… Nouă nu ne e frică, dacă PSD-ul vrea să continue procedura, să o continue, îi aşteptăm. Până una alta, le readuc aminte că nici măcar n-au fost în stare să asigure cvorumul”, a afirmat Orban, la sediul PNL, întrebat dacă se poate relua votul la moţiunea de cenzură.

Curtea Constituţională a României a stabilit, marţi, că nu există conflict juridic între Guvern şi Parlament ca urmare a depunerii unei moţiuni de cenzură în sesiune extraordinară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here