Lucrările la podul din Turda de peste Arieș sunt aproape finalizate, luna viitoare fiind preconizat termenul de redeschidere.

„Șantierul podului de la Turda merge înainte și se menține în graficul discutat în 22 octombrie. De luni au început să se monteze grinzile pe cele trei tronsoane rămase. Luni tronsonul 2, azi tronsonul 3, iar mâine, ultimul tronson”, a anunțat deputatul USR-PLUS Viorel Băltărețu.

El a precizat că joi se va afla pe șantier, la ședința uzuală de progres pentru a se informa asupra situației la zi și a planului de lucru pentru următoarele săptămâni: „Vreau să mă asigur că orice potențială problemă este eliminată sau diminuată și nu va duce la întârzierea lucrării”.

Ulterior, deputatul spune că va comunica public stadiul lucrărilor și data estimată de deschidere a traficului pe pod.

Astfel, dacă ritmul lucrărilor se va menține, podul ar putea să fie redat circulației până la sfârșitul anului.

Circulația, îngreunată din cauza lucrărilor la pod

Începând din luna septembrie s-a lucrat la montarea grinzilor, în aceeași lună fiind anunțate unele întârzieri ale Companiei de Apă Arieș la montarea conductelor de apă. Lucrările la podul peste Arieș au generat îngreunarea circulației în localitatea Turda, după începerea lucrărilor de reconstrucție formându-se cozi kilometrice de mașini, care uneori începeau din centru și se terminau pe autostradă.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj anunța în iulie că au loc lucrări de reparații pe DN 1, km 444+840, la podul peste râul Arieș, fiind efectuate atunci lucrări de cămășuire elevație pilă și armare/turnare riglăs. Conform DRDP Cluj, lucrările erau în grafic încă de atunci.

În luna mai, lucrările la podul peste râul Arieș din municipiul Turda au fost întrerupte, proiectul fiind în acea perioadă întârziat cu mai bine de două săptămâni. Deputatul USR-PLUS Viorel Băltărețu explica atunci că deși lucrările au fost întrerupte pentru mai bine de două săptămâni, podul peste Arieș ar putea fi totuși gata la timp, arată monitoruldecj.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here