Cristian Eusebio Lup, angajat al Agenţiei pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii Cluj-Napoca, s-a înscris la concursul pentru șefia instituției, după ce a beneficiat de peste 700 de zile de concediu medical în perioada 2020 – 2022, cu peste 200 de zile în plus față de numărul stabilit de lege, iar în prezent și-a cerut suspendarea din funcție pe motiv că nu se simte bine la locul de muncă.

Cu toate acestea, Cristian Eusebio Lup pare că este dipus să revină în AIMM Cluj-Napoca cu forțe proaspete dacă ar ajunge la șefia intituției. Se pare că acesta este leacul miraculos pe care l-a găsit Lup pentru problemele de sănătate și are de gând să-și schimbe blana odată cu funcția.

Lup a descoperit „rețeta succesului”, după ce a suferit o operație de glandă tiroidă

Cristian Eusebio Lup a suferit, în anul 2020, o operație de glandă tiroidă – neoplazie asimilată cu cancerul, ceea ce înseamnă că acesta putea să beneficieze de un an şi 6 luni de concediu medical în intervalul ultimilor 2 ani. Cu toate acestea, Lup a beneficiat de încă aproximativ 200 de zile de concediu medical în plus față de numărul stabilit de lege. 

Legislația în vigoare prevede următoarele: „Durata de acordare a concediului şi a indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă este mai mare în cazul unor boli speciale şi se diferenţiază după cum urmează:  a) un an, în intervalul ultimilor 2 ani, pentru unele boli cardiovasculare, stabilite de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, denumită în continuare CNAS, cu acordul Ministerului Sănătăţii; b) un an şi 6 luni, în intervalul ultimilor 2 ani, pentru SIDA şi neoplazii, în funcţie de stadiul bolii; c) pe toată perioada de tratament, până la vindecare, pentru tuberculoză”.

Nu știm cum a reușit Lup să obțină concediu medical pentru o perioadă atât de îndelungată, cert este că funcționarul public și-a încasat salariul în toată această perioadă. E drept, Lup a mai trecut pe la birou chiar și atunci când se afla în concediu medical. Chiar dacă, în teorie, starea de sănătate nu-i permitea să se întoarcă la muncă, Lup a putut, ca prin magie, să se deplaseze la concursul pentru postul de șef-serviciu din cadrul OTIMMC, în anul 2021. A mers la examen, unde a obținut nota 3, iar după contestație, rezultatul a ajuns la 4. Cel mai probabil dacă rezultatele concursului erau îmbucurătoare pentru Lup, acesta ar fi revenit la muncă cu forțe proaspete precum o floricică de primăvară.

După 2 ani de concediu, Lup și-a cerut suspendarea din funcție

După ce a revenit din concediu, în anul 2022, Cristian Eusebio Lup și-a cerut suspendarea din funcție, semn că nu-i prea priește munca de birou. 

Potrivit legii, suspendarea raporturilor de serviciu ale funcţionarilor publici poate interveni de drept, la iniţiativa funcţionarului public sau prin acordul părţilor și  are ca efecte juridice suspendarea prestării muncii de către funcţionarul public şi a plăţii drepturilor de natură salarială de către autoritatea sau instituţia publică. 

Reporterii Gazeta de Cluj au formulat o solicitare în baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public prin care a cerut să ni se comunice perioada în care a fost angajat Cristian Eusebio Lup în cadrul Agenţiei pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii Cluj-Napoca, ce funcții a ocupat și motivul pentru care a fost dispusă măsura suspendării din funcţie față de acesta.

Agenţia pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii Cluj-Napoca ne-a comunicat că Lup Cristian Eusebio s-a angajat în cadrul Oficiului Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (OTIMMC) Cluj la data de 6 octombrie 2015. Ulterior instituția s-a reorganizat și a devenit AIMM Cluj-Napoca, fiind preluat personalul tot personalul. În anul 2017 a fost numit în funcția de consilier cu grad profesional superior la Compartimentul Economic, Juridic, Resurse Umane și Administrativ din cadrul instituției.

„Dl. Cristian Lup este angajat la OTIMMC Cluj din data de 06.10.2015, instituție care ulterior s-a transformat în AIMM Cluj-Napoca cu preluarea personalului. A fost numit în funcția publica în data de 31.07.2017, fiind în continuare angajatul instituției. 

Funcția pe care este numit e aceea de consilier, grad profesional superior la Compartimentul Economic, Juridic, Resurse Umane și Administrativ. În prezent este suspendat din functia publica din motive personale cu acordul partilor.”, arată răspunsul trimis de reprezentanții AIMM Cluj-Napoca.  

Lup și-a schimbat blana și culoarea politică de la un an la altul… năravul ba

Cristian Eusebio Lup are tot dreptul să țină postul blocat pentru o perioadă de încă 700 de zile, deoarece raportul de serviciu se poate suspenda la cererea motivată a funcţionarului public, pentru un interes personal, pe o durată cumulată de cel mult 2 ani în perioada exercitării funcţiei publice pe care o deţine, partea proastă este că de această dată nu va mai fi remunerat. 

Cristian Eusebio Lup și-a început cariera pe postul de contabil al Juc-Herghelie, care a intrat în posesia familiei Buzoianu. Octavian Buzoianu, fost vicepreședinte Ursus, a candidat pentru funcția de primar al municipiului Cluj-Napoca în anul 2016, însă nu a avut succes în politică, așa cum a avut în afaceri. Tot în 2016, Cristian Eusebio Lup s-a înscris pe listele Partidului Ecologist Român (PER) pentru funcția de deputat în Parlamantul României. Socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg și, la fel ca fostul său șef, a fost ocolit de noroc. 

Înainte să se angajeze la OTIMMC Cluj, Cristian Lup s-a apropiat destul de mult de lumea politică. Acesta a fost contabilul primăriei Chinteni, unde a avut de la cine să învețe meserie având în vedere că a avut-o alături pe Lucia Suciu, primarul comunei, o figură extrem de controversată, prin comportamentul și atitudinea pe care le-a abordat, în special după ce a dansat pe manele, în urma câștigării alegerilor, în fața casei contracandidatei sale din partea PNL, Maria Manu.

Lucia Suciu face parte din PSD și, cel mai probabil, primărița a văzut că Lup se descurcă extrem de bine la ceea ce face, astfel l-a recomandat și prietenilor săi din partid. Lup a ajuns cunoscut ca trezorier PSD, unde ar fi început să se ocupe cu mârlăniile.

Însă nici dragostea pentru PSD nu a durat prea mult, căci Lup și-a schimbat încă o dată blana și culoarea politică, devenind simpatizant PPU (Partidul Puterii Umaniste), condus de Daniel Ionașcu. 

Însă, la finalul zilei, tot cei care muncesc din greu ca să poată supraviețui rămân cu buză umflată, iar Lup cu banii încasați în perioada de peste 700 de zile de concediu medical. Conform declarației de avere din 2019, Cristian Lup încasa din cadrul OTIMMC Cluj  49.515 de lei – venitul anual, sumă pe care cel mai probabil a încasat-o și în perioada în care nu a muncit deloc.

5 COMENTARII

 1. Flăcăul ăsta, împreună cu profesorul Vasile Cighi de la USAMV Cluj (în calitate de fost director al stațiunii agricole de la Jucu) și-au bătut joc de averea ACADEMIEI DE ȘTIINȚE AGRICOLE ȘI SILVICE.
  Într-un final i-au pus-o în brațe ”marelui savant” (fie iertat) Liviu Mărghitaș, care imediat a trecut la combinații cu Octavian Buzoianu!….marele ”berar” de Ursus, vizavi de USAMV Cluj!
  Mergeți la Jucu, la DUVANA să vedeți dezastrul fermei de vaci!…mai rău ca la Kaldahar!…dar Buzoienii încasează anual sume de sute de mii de euro!

  • Domnule „Grig”(bănuiesc cine se ascunde sub acest pseudonim)nu sunteţi corect informat cu toate că nu chiar din lipsă de informaţie faceţi afirmaţiile de mai sus referitoare la situaţia fostei Staţiuni Jucu din perioada 2000-2008(perioada in care eu am activat la Jucu) ci mai mullt din răutate.
   Domnule „Grig”aţi trecut de multe ori pe acolo(Duvana)în acea perioadă , mai mult aţi fost şi in perioada anterioară 1990-2008 şi cunoaşteţi foarte bine situaţia statiuni din cele două perioade,conditiile in care am ajuns eu în această unitate.Dacă cineva si-a bătut joc de averea(statului) Statiunii în nici un caz nu am fost eu acela ,caută vinovatii în altă perioadă.

 2. Domnule “Grig”!Esti foarte prost informat (sau răutăcios)in privința situației Stațiunii Jucu din perioada 2000-2008.Dacă vrei o informare corecta(Pe documente)înainte sa faci afirmații nefondate te rog sa vii sa discutam personal,fata in fata Problema Stațiunii Jucu din acea perioada.Cu respect.

 3. Domnule „Grig”,vă aştept să discutăm împreună pe bază de documente situaţia la care aţi făcut referire si poate atunci o să aveţi o altă părere.
  Statiunea nu” a fost pusă in braţe de Cighi la nici o persoană( Liviu Marghitas).Cighi a semnat alături de conducerea Academiei de Stiinţe Agricole ,şi membrii senatului USAMV CLUJ,trecerea Statiunii sub coordonarea USAMV CLUJ si atat nimic mai mult.(credeţi că era mai bună o asociere cu Voiculescu…)Ce s-a petrecut in continuare te rog să nu mă mai faci pe mine răspunzator .In final domnule Grig vă informez ca perioada 2000-2008 afost cea mai buna perioada de funcţionare a staţiunii dupa 1990.
  Trimiterea la situatia de la Duvana pe care o faceţi nu suporta discutii:suntem in anul 2023 iar eu am plecat din Jucu in anul 2008.A se vedea situaţia tuturor staţiunilor din ţară şi cine a dorit să se ajungă aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here