Sursa foto: G4media.ro

Nu reprezintă o noutate faptul că președintele României, Klaus Iohannis, iubește să călătorească, în special când nu trebuie să scoată din buzunarul său niciun leu. De curând, președintele „României Educate” a călătorit în Japonia la bordul unui avion de lux.

Boardingpass.ro a publicat pe pagina de Facebook imagini cu aeronava închiriată de Administrația Prezidențială pentru a-l transporta pe președintele Iohannis în Japonia, acolo unde a desfășurat o vizită oficială. Să amintim tuturor că anul trecut, Administrația Prezidențială a cheltuit peste 16,6 milione de lei pentru cele 21 de deplasări pe care Iohannis le-a avut în străinătate.

”Acesta este interiorul Boeingului 737-900ER(BBJ) Global Jet cu care președintele României călătorește în Japonia și Singapore.

Capacitatea sa de transport este de numai 19 pasageri. Cu acest avion, președintele țării a călătorit pe ruta București – Sibiu – Tokyo Haneda în 4-5 martie 2023.

Deoarece autonomia avionului este insuficientă pentru un zbor fără escală din Sibiu până în capitala Japoniei, piloții ai efectuat o oprire pentru realimentare în Baku (Azerbaidjan).

Durata zborului dintre București și Sibiu a fost de 31 de minute, cea a zborului dintre Sibiu și Baku a fost de două ore și 48 de minute, iar zborul dintre Baku si Tokyo a avut o durată de nouă ore”, scrie pe pagina de Facebook.

Citește și: Povestea grupului statuar „Școala Ardeleană” și bustul savantului „Emil Racoviță” a luat sfârșit

2 COMENTARII

  1. a platit avionul din banii de chirie pe care trebuie sa i returneze statului pt chiriile ilegale luate pe ce 6 case care le a furat de la romani

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here