Potrivit unei sentințe a magistraților clujeni, Petru Munteanu, arestat pentru furtul de ceasuri și bunuri în valoare de zeci de mii de euro de pe teritoriul Elveției, va fi eliberat.

”Dispune revocarea executarii mandatului european de arestare emis la data de 03 august 2017 de catre autoritatile judiciare din Austria, respectiv de catre doamna magistrat Lisa Riedl – procuror in cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Linz, in vederea efectuarii urmaririi penale pe numele persoanei solicitate M. P. ca urmare a retragerii acestui mandat european de arestare de catre autoritatile judiciare din Austria -Parchetul Salzburg la data de 5 decembrie 2017.Dispune revocarea masurii arestarii in vederea predarii luata fata de persoana solicitata M. P. – pe o durata de 30 de zile la data incetarii motivelor care au justificat amanarea predarii – in baza sentintei penale nr.139 /05.09.2017 a Curtii de Apel Cluj. Dispune anularea mandatului de arestare nr .30 emis la data de 05.09.2017 de catre Curtea de Apel Cluj in baza sentintei penale nr.139 /05.09.2017 a Curtii de Apel Cluj in vederea predarii a persoanei solicitate M. P. la data incetarii motivelor care au justificat amanarea predarii . Dispune revocarea masurii predarii persoanei solicitate M. P. catre autoritatile judiciare din Austria ca efect al retragerii mandatului european de arestare emis la data de 03 august 2017, de catre doamna magistrat Lisa Riedl – procuror in cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Linz- Austria”, arată soluția pe scurt a Curții de Apel Cluj.

În timp ce era căutat de către autoritățile din Austria pentru furtul de diamante și ceasuri în valoare de zeci de mii de euro, clujeanul a fost prins la Huedin.

Pe data de 22 august, acesta a fost reținut pentru o durata de 24 de ore iar in data de 23 august a fost prezentat in fata judecătorilor de la Curtea de Apel Cluj pentru confirmarea mandatului european de arestare. După confirmarea mandatului, magistrații l-au pus pe Laișor sub control judiciar pentru 30 de zile.

Documentele din dosarul care a ajuns la judecătorii clujeni, arată că acesta ar fi fost condamnat în Austria pentru furtul unui inel cu diamante în valoare de 9.500 de euro și a două ceasuri în valoare de 55.000 de euro, respectiv 13.000 de euro.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here