Magistrații de la Curtea de Apel Cluj au fost în grevă pănă ieri în semn de protest vizavi de decizia Guvernului Orban de a elimina pensiile de serviciu. După ce, pensiile speciale au fost eliminate, judecătorii clujeni s-au întors la treabă.

Purtătorii de cuvânt ai celor trei instanţe – Curtea de Apel Cluj, Tribunalul Cluj şi Judecătoria Cluj-Napoca au declarat că în adunările generale s-a decis reluarea activităţii după suspendarea care a avut loc în perioada 22-28 ianuarie, cu excepţia cauzelor având ca obiect adoptarea unor măsuri preventive în materie penală.

În perioada de suspendare a activităţii de judecată, ca semn de protest faţă de proiectul de lege privind eliminarea pensiilor de serviciu ale magistraţilor, au fost sute de dosare care au fost amânate la cele trei instanţe clujene.

Pensiile speciale au fost eliminate, marţi în şedinţa Camerei Deputaţilor din Parlament, cu 247 de voturi pentru şi 21 de abţineri. Proiectul de lege vizează parlamentari, magistraţi şi funcţionari publici cu statut special, excepţie făcand militarii şi poliţiştii.

Citeste si De astăzi judecătorii de la Curtea de Apel Cluj intră în grevă ca să nu li se taie… pensia

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here