Judecătorul Marin Mortu, pensionat de Klaus Iohannis în 2019, a fost trimis în judecată pentru colaborare su Securitatea anul trecut.

În decembrie 2020, Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității a cerut Curții de Apel București să constate poziția magistratului față de Securitate, dezvăluie Bugetul.

În august 2019, președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul privind pensionarea lui Marin Mortu și eliberarea sa din funcția de judecător al Tribunalului Teleorman, mai scrie sursa citată.

Judecătorul Marin Mortu s-a pensionat la vârsta de 66 de ani. Anterior, în anul 2018, el a făcut o cerere la Consiliul Superior al Magistraturii de acordare a avizului anual pentru menţinerea în funcţie după împlinirea vârstei de 65 de ani.

În 2018, CSM a avizat că Marin Mortu își poate continua activitatea la Tribunalul Teleorman, până la data de 09.08.2019.

În august 2019, șeful statului a semnat decretul privind „eliberarea din funcția de judecător la Tribunalul Teleorman a domnului Marin Mortu – pensionare, la data de 9 august 2019”.

La 16 decembrie 2020, CNSAS a cerut Curții de Apel București constatarea calităţii de lucrător/colaborator al securităţii (OUG nr.24/2008).

Până la această oră, potrivit portalului instanțelor de judecată, nu a fost, însă, fixat și un termen pentru procesul dintre CNSAS și fostul judecător Marin Mortu.

1 COMENTARIU

  1. Ce se va intampla cu ceilalti colaboratori cu securitatea dictaturii comuniste ? Ma refer la cei de la Cluj: Ioan-Aurel Pop, Andrei Marga, altii cu sutele din toate sectoarele de stat de la Cluj. Uniunea Ardelenilor SI Banatenilor (UAB), Cluj, Kolozsvar, Klausenburg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here