În comunele Beliș și Poiana Horea mai multe case de vacanță au fost inundate de revărsările râurilor provocate de topirea bruscă a zăpezii. De asemena, în comuna Beliș viitorile au rupt două poduri.

Viceprimarului Dan Marc a declarat că circa 10 case de vacanță situate în lunca Someșului, în urma topirii ghețurilor, scrie ziarulfaclia.ro.

ISU Cluj a primit luni dimineața o informare referitoare la formarea unor zăpoare de gheață, în albia Văii Beliș, pe raza localității Poiana Horea.

Un echipaj de pompieri, din cadrul detașamentului Huedin, s-a deplasat imediat pentru evaluarea situației din teren și a fost alertată și echipa pirotehnică a ISU Cluj, care are competențe pentru distrugeri de zăpoare cu material explozibil.

În momentul sosirii echipajului de pompieri, barajul format de zăpoare cedase deja, iar masa de gheață s-a scurs în lacul Beliș-Fântânele, astfel încât nu mai exista pericolul de inundare.

Personalul Serviciului pentru Situații de Urgență din cadrul primăriei comunei Beliș a specificat faptul că erau periclitate de dimineață mai multe cabane de vacanță, care nu sunt locuite, dar și o locuință a personalului care monitorizează cursul râurilor pentru Sistemul de Gospodărire a Apelor Cluj (Administrația Bazinală de Apă Someș-Tisa).

În momentele acestea, la locul indicat a ajuns și echipa pirotehnică a ISU Cluj pentru a evalua situația. Însă, din primele informații, se pare că nu se impune detonarea zăpoarelor, îngrămădiri de sloiuri de gheaţă care se formează primăvara pe râuri.

Marți va fi întrunită o comisie interinstituțională care va evalua situația pagubelor produse de acumularea de apă, dinaintea defluirii zăpoarelor.

7762458f-f6ba-4240-b888-3c268a9fe5c9.jpg
6143b142-8b7e-4a1d-8a97-df72913b3103.jpg
a4f76414-41cc-4bea-b42b-6e04d7b1ca92.jpg

1 COMENTARIU

  1. Comisia va putea evalua și situația legalității Autorizatiilor de Construire în Lunca inundabilă a albiei, înaintea pagubelor produse de acumulare de apă, dinaintea defluirii zăpoarelor, recte ingrămădirea logică de sloiuri de gheață formată primăvara ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here