Mai multe firma care își desfăsoară activitatea în cadrul Parcului Industrial Tetarom III din Jucu amenință că își vor reloca activitatea dacă nu se va rezolva problema cu accesul în parcul industrial care se realizează peste calea ferată.

Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, a declarat, miercuri, presei, după o întâlnire la Prefectura Cluj cu reprezentanţii mai multor instituţii, că le-a cerut acestora o mai mare implicare în rezolvarea problemei accesului la Tetarom III.

”Avem o problemă foarte serioasă cu Parcul Industrial Tetarom III din comuna Jucu, fiind justificate solicitărilor investitorilor români şi străini de aici, printre care Bosch şi De’Longhi. Transportul de marfă şi cel al forţei de muncă se realizează prin traversarea căii ferate cu barieră, unde timpul de aşteptare este foarte mare pentru accesul angajaţilor şi TIR-urilor cu marfă. Am solicitat celor responsabili, CFR Infrastructură, Drumurile Naţionale, Tetarom SA, Consiliul Judeţean Cluj o mai mare implicare în rezolvarea problemei accesului la Tetarom III. Problema este extrem de serioasă, aceste companii în loc să îşi dezvolte afacerea sunt hotărâte să îşi restrângă afacerea, să se relocheze, or nu trebuie să aşteptăm aceste momente. Nu putem sta până aflăm că s-au relocat investitori importanţi din zonă, este o situaţie gravă”, a spus Vuşcan.

Potrivit acestuia, angajaţii firmelor din Parcul Industrial Tetarom III pierd peste două ore pe zi cu aşteptarea la barieră şi cu transportul de acasă la locul de muncă.

”Acesta este motivul pentru care mulţi renunţă să se mai angajeze la aceste firme, există o mare fluctuaţie de personal şi refuzuri din partea unora de a se mai angaja. De asemenea, şi TIR-urile cu marfă aşteaptă foarte mult. Din anul 2007 a fost în proiectul Parcului Industrial Tetarom III realizarea unui drum rapid Cluj-Napoca – Jucu, o pasarelă pentru maşini peste calea ferată ori nu s-a făcut nimic. Nu suntem în stare să facem măcar o semaforizare sincronizată de reglementare a traversării căii ferate, pentru reducerea timpilor de aşteptare”, a spus prefectul Clujului.

Prefectul susţine că a informat şi Ministerul Transporturilor despre problema accesului la Parcul Tetarom III, arătând că se pot şi accesa fonduri europene de către CJ Cluj pentru un proiect pe această temă.

”Companiile din Tetarom III ne-au cerut să facem un studiu de sistematizare a circulaţiei în zonă până la 1 iunie”, a adăugat Gheorghe Ioan Vuşcan.

Prefectul Clujului a organizat, miercuri, o întâlnire de lucru privind soluţionarea problemei accesului la Parcul Industrial Tetarom III Jucu, ca urmare a solicitării companiilor Robert Bosch Factory Jucu şi De’Longhi România. La întâlnire au participat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, SC Tetarom SA, CN Căi Ferate CFR SA – Sucursala Cluj, SNTFC CFR Călători SA – Sucursala Cluj, SN de Transport Feroviar de Marfă CFR Marfă – Sucursala Transilvania, Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj şi ai Primăriei Jucu.

Parcul Industrial Tetarom III a fost inaugurat în februarie 2008 şi are o suprafaţă de 150 de hectare. Printre companiile care îşi desfăşoară activitatea în parc se numără De’Longhi SRL, Robert Bosch SRL, Karl Heinz Dietrich International Exped SRL, Imperial SRL, Star Storage SRL, Henschel România SRL, IL Caffe Servexim SRL, Contrast Import Export SRL.

Firmele din Tetarom III au creat peste 2.100 de locuri de muncă, valoarea estimată a investiţiilor depăşind 176 milioane euro.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.