Pe ordinea de zi a Consiliului Local de luni, 5 decembrie, se află un proiect care vizează acordarea de stimulente financiare lunare medicilor din cadrul Spitalului Clinic Municipal Cluj-Napoca.
Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca a solicitat primăriei acordarea de stimulente financiare pentru personalul medical și de specialitate în limita a două salarii minime brute pe țară, din veniturile proprii ale spitalului.

Până la adoptarea bugetului general al municipiului Cluj-Napoca pe anul 2023, limitele lunare de cheltuieli cu stimulentele nu pot depăși 1/12 din bugetul cu această destinație alocat în 2022”, se arată în documentul citat.

Prin acordarea stimulentelor financiare lunare se urmărește „motivarea categoriilor de personal de specialitate să rămână în sistemul sanitar și să se dezvolte profesional.

În același tim, se creează contextul identificării și atragerii de personal medical – tineri specialiști în specialități deficitare și stimulării cazurilor de tineri specialiști din domeniul medical care pot contribui la creșterea calității actului medical și a veniturilor proprii ale spitalului, scrie Zcj.ro.

Citește și: Clujenii de la Deltamed au intrat în lumea bună a Serviciilor

2 COMENTARII

  1. cum se justifica salariile suplimentare cind e mai rar dovada unei munci suplimentare, de calitate macar comparabila cu a altor colegi din spitalele clujene. S-a tot facut referire la implicarea exemplara in pandemie dar unele sectii ca cele de Psihiatrie au fost mai mult inchise, pacientii alungati iar cit priveste calificarea nu sunt dovezi de specializari, doctorate, cursuri. De plecat nu pleaca absolut nimeni pentru ca sunt conditii comode si pretentii minime. Oricum sunt inechitati salariale fata de colegii mult mai calificati, implicati in urgente. Salariile diferentiate ar trebui sa se faca conform performantelor, calificarilor, inovatiilor, implicarii. Chiar si pentru personalul echivalent baza de salarizare este superioara celor din spitalele de urgenta expusi unor conditii de stres, periculozitate. Salariul se acorda cf legii si nu unui vot subiectiv, care scoate din competitie colegi, producind inechitati majore, chiar un exod dinspre spitalele de urgente spre aceste paradisuri pecuniare. De explicat baza de calcul si argumentatia, cind se cunoaste ca sunt permise sporuri in zone izolate..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here