Reglementarile in domeniul jocurilor de noroc in Romania au creat  o piata sigura si stabila in care operatorii isi desfasoara activitatea intr-un mediu legal, competitiv, iar clientii beneficiaza de servicii de calitate. Statul roman este si el beneficiar al acestor masuri luate, anual la buget intrand sute de milioane de euro din licente, impozite pe profit si salarii, dar si din impozitele pe castigurile jucatorilor.

Valoarea impozitului pentru cei care au castigat la pariuri si jocuri de cazinou in 2017 este de 1% din valoarea castigului daca acesta nu depaseste 66.750 ron. Cei care au castigat intre 66.750 si 445.000 ron au de  platit 667 ron plus 16% din suma care depaseste pragul minim, iar cei care au castigat peste 445.000 de ron trebuie sa plateasca 61.187 ron plus 25% din ce depaseste aceasta suma. Precizam ca in mediul online sumele castigate se considera cele retrase. Exemplu: Daca un jucator a primit la Vlad Cazino un bonus de 500 lei si a indeplinit cerintele de rulaj, dar a si castigat 1500 lei in plus, atunci impozitul datorat este de 20 lei.

Daca la casele de pariuri stradale impozitul se opreste direct, la ridicarea castigurilor, cei care au pariat in mediul online trebuie sa depuna o declaratie anuala cu retragerile efectuate si vor plati impozitul dupa ce primesc o decizie de impunere. Pentru ca media retragerilor online se situeaza undeva intre 120 si 180 de euro, iar jucatorii aveau de plata pana in 10 ron, la sfarsitul lui 2017, Parlamentul Romaniei a adoptat o lege prin care, incepand cu 2018, impozitul pentru retragerile de la casele de pariuri online se va retine la sursa, pentru a reduce cheltuielile legate de incasarea acestuia.

Pana atunci, cei care au efectuat retrageri in 2017 trebuie sa depuna Declaratia 200 pana pe 25 mai 2018. Pentru a face acest lucru ei trebuie sa solicite caselor de pariuri de unde au efectuat retragerile un raport in care sunt precizare valoarea retragerilor si data cand au fost efectuate (asta daca agentiile nu au trimis rapoartele pana in februarie). Se depun declaratii pentru fiecare agentie de unde s-au efectuat retrageri si se completeaza anexe pentru fiecare retragere in parte. Dupa depunerea declaratiei mai avem doar de asteptat pana primim Decizia de impunere, iar apoi trebuie sa platim in termen de 60 de zile pentru a nu achita si penalizari.

Este evident ca noile reglementari prin care impozitul se va retine la sursa vor scuti in viitor jucatorii de completarea unui teanc de hartii si de cateva drumuri la fisc. Acest lucru va crea un nou avantaj pentru operatorii online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here