În apropierea Mănăstirii Prislop, unde se află mormântul părintelui Arsenie Boca, devenit loc de pelerinaj pentru zeci de mii de oameni, vânzătorii de suveniruri sunt în competiție acerbă cu măicuțele de la Mănăstirea Alun, cares sunt invidiate că au cele mai bune vânzări de obiecte religioase.
În scenele scandalului filmat cu telefon mobil de un amator şi postate apoi pe Internet cele două măicuţe iau o icoană din plasa femeii şi se îndepărtează, blestemând: ”Bată-vă, Dumnezeu, să vă bată!”, spune una dintre ele, spre oprobriul câtorva pelerini. În filmare mai apare o fetiţă plângând în hohote şi câteva femei de etnie romă, blestemând la rândul lor. La rândul lor şi călugăriţele au fost blestemate de câteva femei rome. Cele două măicuţe surprinse în înregistrarea video au în grijă mănăstirea de marmură din satul Alun.

De câteva luni, au o tarabă în talciocul din zona Mănăstirii Prislop. Ceilalţi comercianţi povestesc despre măicuţe că au mai fost surprinse blestemând şi ameninţând credincioşii şi pe vânzătorii din zonă că ”le vor pune acatiste la şapte mănăstiri”.

Potrivit preotului Gabriel Miricescu, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei şi Hunedoarei, gesturile celor două călugăriţe sunt regretabile, iar acestea vor fi chemate să dea explicaţii reprezentanţilor Episcopiei pentru comportamentul lor, scrie Adevărul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here