Femeia în vârstă de 34 de ani aşteaptă, răbdătoare, pe coridoarele I.M.L.Cluj, să fie poftită în cabinetul de consultaţii al instituţiei. E însoţită de unul din cei şase copii ai săi, o fetiţă frumoasă şi extrem de dezgheţată. Mărturiseşte că luni, 22 ianuarie a fost bătută, cu metodă, de vânzătoarea de la magazinul sătesc din localitatea Curtuiuşu Dejului – după o ceartă pentru datoria ei de pe caiet, pe care a considerat-o mult „umflată” de aceasta…

 

Ana Maria îşi începe confesiunea arătând că e mama a şase copii – cu vârste cuprinse între doi ani şi şapte luni şi doisprezece ani – iar pentru a ieşi din dificultăţile financiare în care familia se zbate, soţul ei a plecat la muncă în Anglia. „Am beneficiat pentru o perioadă de vreme de înţelegerea patroanei magazinului alimentar şi am tot luat mărfuri pe caiet, simultan cu „stingerea” periodică, deşi parţială deocamdată a datoriei. Vânzătoarea de la magazin – cu care, până anul trecut eram în relaţii bune – s-a schimbat total după ce soţul ei a vrut să mă lovească în momentul când am avut o cu el dispută verbală. De atunci, soţia lui m-a tot „agăţat”, cu orice prilej şi recent m-am trezit că datoria mea era de 1.800 de lei, mai mare decât preţul mărfii pe care o luasem pe caiet”, declară femeia, privindu-mă fără ocoliş în ochi, semn evident că nu minte. Arată mai departe că luni a întâlnit-o pe aceasta pe uliţele satului, ținând un par în mână şi vânzătoarea a început s-o facă în toate felurile, încheind apoi dispreţuitor: „Dispari din faţa mea”! Eu i-am răspuns că nu-i al ei drumul, la care – turbată de furie, a lăsat parul şi a sărit apoi pe mine, punându-mă la pământ şi cărându-mi cu nemiluita la pumni”. Mărturiseşte că imediat după incident s-a prezentat la secţia de urgenţă a Spitalului municipal Dej, unde medicii i-au acordat primul ajutor şi i-au făcut o injecţie de calmare. Apoi, după ce s-a întors acasă au venit la ea şi poliţiştii care au sfătuit-o să se prezinte la I.M.L.Cluj pentru a-şi scoate certificat medico-legal. Nu-şi încheie bine relatarea şi femeia este poftită în cabinetul de consultaţii. Se întoarce rapid cu un certificat în care i-au fost recomandate câteva zile de îngrijiri medicale. „Nu i-am înţeles purtarea, fiindcă dacă mă lovea mai rău cine ştie ce se putea întâmpla cu mine. Cei şase copii ai mei, minori, au nevoie de mamă şi e de neconceput să mă bată aşa, în public, de parcă aş fi o criminală. O să plătesc datoria – chair dacă e umflată – fiindcă soţul o să-mi trimită curând banii. Dar pe vânzătoare, credeţi-mă, n-am s-o iert şi o să merg împotriva ei până-n pânzele albe”!


“O femeie, din Curtuiuşu Dejului, a sesizat poliţia cu privire la faptul că a fost agresată şi ameninţată de către vecina sa, în urma unor neînţelegeri privind plata unor sume de bani la un magazin din localitate.

În cauză a fost înregistrat un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi ameninţare, fapte prevăzute din Codul penal”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Carmen Jucan, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here