Societatea gălățeană Electrocentrale SA, „mamutul energetic” al Moldovei, construit în anii ’60, în „Epoca de Aur”, a intrat în faliment în urma unei decizii a Tribunalului Galați.

Autoritățile judiciare au dispus, pe data de 16 noiembrie, deschiderea procedurii generale de faliment, în urma unor mai multe încercări repetate de relansare a activității societății care nu au avut succes.

Decizia Tribunalului, însă, nu este definitivă; poate fi atacată cu apel în termen de 30 de zile de la comunicarea acesteia.

Cererea de intrare în faliment a fost dispusă în instanță de către administratorul judiciar al companiei, de compania de stat Romgaz, principalul creditor al Electrocentrale și de ANAF, potrivit adevarul.ro.

Pe 16 noiembrie, Tribunalul Galaţi a postat în portalul specializat, la dosarul insolvenţei, că „admite cererile formulate de creditoarea SNGN Romgaz SA şi de administratorul judiciar de trecere a debitoarei în faliment. Dispune deschiderea procedurii generale de faliment împotriva debitoarei Electrocentrale SA Galaţi. Desemnează lichidator judiciar provizoriu pe MAESTRO SPRL din Constanţa. Dispune dizolvarea societăţii debitoare şi ridică dreptul de administrare. Fixează termenul maxim de predare a gestiunii către lichidator, împreună cu lista actelor şi operaţiunilor efectuate după deschiderea procedurii la data de 26.11.2020”. 

„Dispune predarea către lichidator în termen de 10 zile de la deschiderea procedurii, a tabelului definitiv al creanţelor şi a listei creanţelor născute în cursul procedurii. Dispune notificarea deschiderii procedurii de faliment debitorului, creditorilor şi ORC Galaţi pentru efectuarea menţiunii, precum şi publicarea în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă. Fixează termen-limită pentru înregistrarea cererilor de admitere a creanţelor născute în cursul procedurii la data de 30.12.2020. Fixează termen de verificare a creanţelor născute în cursul procedurii, întocmire, afişare şi comunicare a tabelului suplimentar al creanţelor la data de 29.01.2021. Fixează termen-limită pentru depunerea contestaţiilor la creanţele născute în cursul procedurii la data de 19.02.2021. Fixează termen-limită pentru întocmirea şi afişarea tabelului definitiv consolidat al creanţelor la data de 01.03.2021. Dispune sigilarea bunurilor din averea debitorului şi îndeplinirea celorlalte operaţiuni de lichidare. Cu apel în termen de 30 zile de la comunicare”, se mai precizează, potrivit sursei citate.

În prezent, societatea construită în Epoca de Aur (în anii 60) mai are 50 de angajaţi (faţă de aproape 2.000 în urmă cu 10 ani), care se ocupă de pază, având contrcate pe perioadă determinată. Cel mai probabil, o mare parte din activele CET Galaţi vor fi dezmembrate şi vândute la bucată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.