Sursa foto: Romanian Turism

Atenție! Suntem în posesia unor informații, neverificate încă, conform cărora șmenul despre care veți citi în continuare este o practică frecventă a prestatorului Alldahservice Șandru, firma patronată de Șandru Dumitru. Dacă printre cei care citiți mai este cineva care a fost victima acestei înșelăciuni va rugăm sunați la redacție, scrie jurnal365.ro.

Zilele acestea a apărut un articol denigrator la adresa Mănăstirii Codru din cadrul Episcopiei Tulcei.

Se spune acolo că monahii din mănăstire refuză să-și plătească datoriile către un prestator pe nume Șandru Dumitru.

Imediat, știrea a fost preluată și de alte publicații care nu au vrut să fie mai prejos în concursul de scuipături la adresa bisericii.

Cunoscând apetența unora din mass-media de a lovi în biserică cu scopul discreditarii ei și citind articolele în care călugării sunt prezentați că niște rău platnici, mi s-a părut că ceva sună cam fals, așa că am vrut să aflăm care este realitatea.

Așa că l-am contactat pe starețul mănăstirii, părintele Victorin Tudor pentru a afla care este realitatea.

După ce am stat de vorba cu el și după ce am văzut actele, ne-a pus în legătură și cu reprezentantul ctitorului, dl. Stroie Ion, cel care s-a ocupat în mod direct de relația cu Șandru Dumitru și de construcția acoperișului.

Afirmațiile care urmează sunt susținute de documente pe care ni le-au pus la dispoziție. Vom posta la final ceea ce este concludent în această speță.

Istoricul poveștii este următorul: Mănăstirea, precum si biserica în discutie, au un ctitor care, prin reprezentantii săi, a angajat toate lucrările cu prestatorii.

După ce lucrarea era negociată, contractul era semnat de părintele stareț Victorin Tudor, în calitate de reprezentant al mănăstirii, iar plățile erau făcute de ctitor.

În faza de execuție a acoperișului bisericii, reprezentanții ctitorului au solicitat mai multe oferte de la diverși prestatori.

Prețurile variau între 22 și 30 de euro pe mp.

Dintre cei cinci care au transmis oferte, a fost selectată firma Alldachservice-Șandru srl, cu sediul în localitatea Câmpia Turzii, patronată de Șandru Dumitru, care avea prețul cel mai mic, adică 22 E pe mp.

S-a început lucrarea, toate facturile de materiale au fost achitate, precum și prima factură de manoperă care a fost emisă corect la prețul de 22,19 euro pe metru pătrat.

La următoarea factură de manoperă, Șandru Dumitru a cerut de aproape 3 ori mai mult pe mp, spunând că pentru 1mp de acoperiș se prelucrează 2,76 mp de tablă ceea ce nu este real.

Pentru 1 metru pătrat de acoperiș sub formă de solzi, se prelucrează 1,17 metri pătrați de tablă, experta desemnată ulterior de instanța confirmând că beneficiarul are dreptate.(vezi foto expertiza).

Din curiozitate am calculat și noi, iar concluzia e că Șandru Dumitru minte.

Evident, beneficiarul nu a fost de acord cu această înșelăciune, cerându-i lui Șandru Dumitru să refacă factura pe suma corectă.

Șandru Dumitru nu a vrut să refacă factura și a chemat mănăstirea în instanță. Inexplicabil, judecătorii nu au ținut cont de expertiza care era esențială.

Pentru ei a contat anexa în care apare un consum de tablă “umflat”. (vezi foto Anexa Mincinoasa), considerând că așa a fost înțelegerea părților și în cazul acesta șmenul e perfect legal.

Suma reală pe care mănăstirea o datora lui Șandru Dumitru si Alldahservice Șandru era de aproximativ 20.000 lei. Suma pe care o cerea Șandru Dumitru era de aproximativ 50.000lei.

Deci, o diferență de 30.000 lei, necuvenită, care în timp din cauza penalităților a ajuns la 300.000 de euro,( zice el).

După ce a câștigat procesul a început executarea silită, însă din păcate pentru Șandru Dumitru, lăcașele de cult nu pot fi executate din punct de vedere imobiliar potrivit HG 53/ 2008.

Executorul a poprit conturile mănăstirii, a emis somații, dar mai mult nu a putut face.

Dacă a văzut că executorul nu scoate mănăstirea la vânzare, Șandru Dumitru l-a chemat în judecată și pe executor, pe motiv că nu-și face datoria dar instanța i-a respins solicitarea.

Acum, Șandru Dumitru, – omul care de Dumnezeu nu se teme și de oameni nu se rușinează – a trecut la denigrarea mănăstirii în presă folosindu-se de niște ziariști – “tonomate de presă” -, interesați mai mult de senzațional decât de adevăr.

În ce constă litigiul

Înșelătoria cu consumul de tablă a rămas scrisă și poate fi verificată oricând.

El triplează manopera negociată inițial folosind un truc șmecheresc prin care spune că solzii desfasutati au o suprafață mai mare decât cea reală, bazându-se pe faptul că majoritatea oamenilor nu se pricep la astfel de calcule (vezi foto Anexa Mincinoasa). El nu crește manopera negociată inițial, pentru că asta s-ar vedea imediat. Nu, el umflă consumul de tablă spunând că pentru un 1 metru pătrat de acoperiș a prelucrat 2,76 metri pătrați de tablă, față de 1,17 mp cât ar fi corect.

-De fiecare dată a refuzat să justifice tehnic afirmația mincinoasă din anexă 1, spunând că asta a fost înțelegerea contractuală.

Adică, În opinia prestatorului Alldahservice-Șandru, patronată de Șandru Dumitru, îți poți înșela beneficiarul dacă ai prevăzut asta prin contract.

Chiar dacă e vorba de o mănăstire!

Chiar dacă e vorba de o mănăstire!

Alldahservice-Șandru-Șandru-Dumitru
Expertiza Coperta
Alldahservice-Șandru-Șandru-Dumitru
Expertiza pag. 5
Alldahservice-Șandru-Șandru-Dumitru
Expertiza pag. 6
Alldahservice-Șandru-Șandru-Dumitru
Anexa Mincinoasa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here