Bărbatul, un programator IT din Cluj-Napoca, în vârstă de 33 de ani, poartă pe creștetul capului său, complet ras, urmele agresiunii suferite în ajun.  Mărturisește că a fost atacat de niște tineri golani care au coborât dintr-o mașină – chiar în parcul de pe Edgar Quinet – drept represalii, crede el, pentru că alungase în urmă cu două zile niște golani care devastau parcul destinat copiilor din zonă, el fiind, la rândul său tatăl unui micuț în vârstă de patru ani. Arată că nu a ripostat, ba mai mult s-a muțumit să încaseze loviturile, reținând în schimb numărul mașinii și predându-l apoi la poliție. Acum el spune că va merge pe urmele acestora, în justiție, până-n pânzele albe!

Daniel, un bărbat inteligent și elevat, îmi mărturisește că, din fericire, în momentul când a suferit agresiunea micuțul său tocmai urcase până acasă, așa că nu a fost martor la bătaia pe care a încasat-o în seara zilei de luni, 15 aprilie. Explică el, îngândurat: „Au fost în schimb martori alți doi-trei copii și un părinte, cu care povesteam în momentul când m-au atacat cei doi inși, coborâți dintr-o mașină. Dar acesta nu a intervenit, la rugămintea mea. Cred că asta mi se trage de la faptul că în ziua precedentă am alungat din locul de joacă cinci-șase tineri care devastau aparatele de joacă ale celor mici… Am preferat să încasez de această dată, deși sângele-mi țâșnea din cap ca dintr-o arteziană, deoarece am experiența unui eveniment similar în care am ripostat și tot eu am ieșit rău. Așa că – știind să încasez pumni – am răbdat dar în schimb am reținut numărul mașinii și l-am predat poliției. Dar, ce este mai scandalos, cum se poate să se întâmple așa ceva într-o zonă locuită și plină de copii”. Bărbatul este poftit în cabinetul de consultații și se întoarce cu un certificat în care legiștii i-au recomandat aproape o săptămână de îngrijiri medicale. Adaugă el, precipitat, ca și cum ar fi uitat ceva important să-mi mai spună. ”M-am interesat apoi de mașina respectivă, dar am aflat că nu e din cartier, în schimb tinerii care au devastat parcul sunt din zonă și, desigur, mă voi mai întâlni cu ei”, zice el – zâmbind cu tâlc – și părăsește apoi sediul I.M.l.Cluj, la fel de tacticos și calm cum a fost pe întreg parcursul discuției noastre.

Punctul de vedere al I.P.J.Cluj

“La Secția 4 Poliție a fost depusă o plângere privind comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe. Se fac cercetări privind împrejurările în care s-a comis această faptă”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Biroul de presă al I.P.J.Cluj.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here