O persoană a reclamat faptul că în comuna clujeană Tritenii de Jos au fost distribuite alimente stricate pentru persoanele defavorizate.

”Asa arata pachetele primite de la Primaria Triteni, stricate! Sa nu se inteleaga gresit: nu am primit eu asa ceva, cineva m-o rugat sa ma uit daca sunt expirate, pentru ca aveau un miros foarte urat si nu poti sa lasi sa consume asa ceva”, a atras atenția Ionuț Chiorean, într-o postare pe Facebook.

Contactat de reporterii Gazeta de Cluj, primarul localității, Dan Alexandru Iosif, a dezmințit informațiile.

”Am văzut informația și i-am contactat pe cei care au primit ajutoarele, dar nimeni nu a făcut sesizarea respectivă. La noi nu s-a făcut nicio plângere, cum mi s-ar fi părut normal! Noi am primit pachetele sigilate de la Prefectura Cluj, iar alimentele erau în termen de valabilitate și nu părea nimic în neregulă!”, a declarat primarul Iosif.

Conform legislației, categoriile de persoane cele mai defavorizate care beneficiază de ajutoare alimentare, în caz de deprivare alimentară constând în lipsa alimentelor de bază și/sau asistenţă materială de bază, în caz de precaritate materială constând în lipsa produselor de igienă, acordate în cadrul POAD şi care au calitatea de destinatari finali sunt:

a) persoanele cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
b) familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
c) persoane aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente, definite conform prezentei hotărâri și alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate. Situația temporară de vulnerabilitate va fi justificată de autoritățile publice cu atribuții în domeniul respectiv. Acordarea de sprijin persoanelor aflate temporar în situații critice de viață se va realiza numai în cazul în care există stocuri de alimente după epuizarea distribuirii pentru categoriile anterioare acesteia, prevăzute la literele a) și b).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here