Un numar de 12 membri ai PNL Cluj-Napoca au lansat un document care isi propune sa revigoreze valorile liberale.

Documentul denumit "Manifestul Liberal de la Cluj-Napoca" va ajunge la toate organizatiile PNL din tara. Documentul este semnat de 12 liberali, in frunte cu presedintele demis al PNL Cluj-Napoca, Adrian Popa, dar si de o serie de consilieri locali ai PNL din Cluj-Napoca si de lideri ai organizatiilor de tineret si de studenti.
"Documentul nu se adreseaza filialelor PNL, ci indivizilor, care sunt membri PNL sau doar simpatizanti ai liberalismului. Documentul va fi supus dezbaterii publice si ar putea schimba fluxul organizatiilor", a declarat consilierul local Ovidiu Turdean. In acelasi timp, Popa s-a declarat dezamagit de politica adoptata de conducerea centrala a PNL si spune ca trebuie sa existe o schimbare la nivel central. Semnatarii manifestului au acuzat PNL ca se apropie prea tare de PSD si ca se indeparteaza de la adevaratele valori liberale. Documentul sustine teze precum descentralizarea statului si statul minimal si va fi prezentat in Adunarea Generala a PNL Cluj-Napoca care va avea loc sambata.
„Electoratul traditional al PNL a fost sacrificat, mai ales în Transilvania si de aceea trebuie recuperat. PNL trebuie sa se întoarca spre electoratul sa tinta.  Liberalii trebuie sa renunte la curentul social care strabate acum PNL si sa se repozitioneze în zona de centru dreapta, prin masuri ideologice si nu prin guvernare liberal-sociala. De aceea, adoptam astazi Tezele de la Cluj ale liberalismului românesc, însotite de masuri pe termen scurt si mediu, necesare reconstituirii statului capitalist în România. Aceste Teze contin idei de sorginte liberala referitoare la sistemul fiscal, domeniul cercetarii, educatie, descentralizare, justitie, constitutie si protectie sociala, cu propuneri pentru masurile aferente fiecarui domeniu”, se precizeaza in manifestului liberalilor clujeni. Totodata, in documentul amintit se propune redactarea unei noi Constitutii de factura liberala în care sa fie cuprinse delimitari clare functionale între puterile în stat, limitarea prin lege a puterii statului, eliminarea privilegilor la executare silita sau în procedura de insolventa în favoarea statului, includerea Cartei Drepturilor Fundamentale a Cetatenilor din Uniunea Europeana în catalogul drepturilor cetateanului român.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.