Firma Net Brinel, patronată de Marcel Borodi, unul dintre prietenii lui Emil Boc a câștigat o licitație de la Institutul Național de Statistică în valoare de 1,8 milioane de lei, fără TVA. Licitația ”Servicii de suport și mentenanță pentru licențele Oracle pentru anul 2018” a fost atribuită firmei clujene pentru suma de 1.797.073,21 de lei, fără TVA, în situația în care estimarea contractului de către autoritatea contractantă a fost de 1.852.950,60 de lei, fără TVA.

Printre ultimile contracte mari câștigate de cei de la Net Brinel poate fi menționat cel dintoamna anului trecut, când Autoritatea Electorală Permanentă a atribuit contractul ”EXTINDEREA ȘI MENTENANȚA SISTEMULUI INFORMATIC AL REGISTRULUI ELECTORAL” firmei clujene Net Brinel, companie din domeniul IT controlată de Marcel Borodi. Autoritatea estimase contractul la suma de 6.676.060, iar compania clujeană l-a câștigat cu o ofertă de 6.461.210 de euro, fără TVA (28.632.206 de lei), în condițiile în care Net Brinel a fost singurul ofertant.

Însă, Autoritatea Electorală Permanentă a mai atribuit, la sfârșitul lunii martie 2016 un alt contract, în valoare de aproape două milioane de euro, aceleiași companii. Atribuirea a avut loc în 31 martie și a fost făcută prin metodata negocierii directe, motivația autorității fiind ”situație de extremă urgență”. Pentru acest contract, Net Brinel va primi 7.986.670,8 de lei cu TVA inclus, iar înțelegerea din martie vizează achiziţia de servicii de programe software de aplicaţie ce se vor presta pentru realizarea sistemului de procedure şi sistemului software de prelucrare a datelor şi editarea de rapoarte necesare centralizării rezultatelor votării pentru alegerea reprezetanţilor administraţiei publice

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here