Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a lansat un atac asupra coaliției de guvernare, pe care o acuză de împărțirea discreționară a 380 de milioane de lei din Buget.

Marcel Ciolacu anunţă un război crunt pe Buget: „Nu mai merge această şmecherie.” „Dacă ei (n.r. Coaliţia de guvernare) au considerat că nu e oportun să respecte legea la alocaţii, la pensii, la toată lumea şi au găsit că este oportun să împartă discreţionar 380 de milioane, nu cred că mai merge această şmecherie. Toate amendamentele depuse de PSD au sursă de finanţare”, a declarat Marcel Ciolacu luni, 1 martie, ziua în care este programată prezentarea şi dezbaterea Bugetului în plenul Parlamentului.

Marcel Ciolacu anunţă un război crunt pe Buget

Reacţia liderului PSD a venit la puţin timp după declaraţiile preşedintelui PNL, Ludovic Orban, despre Buget: „Susţinem acest Buget care se bazează pe obiectivele de a pune bazele relansării economice, de a creşte investiţiile publice, de a aloca sume pentru susţinerea companiilor şi a angajaţilor (schema de ajutor HORECA, programele Invest, şomajul tehnic). Sunt măsuri pentru a apăra locurile de muncă şi a susţine companiile.

Guvernul României urmăreşte o creştere a absorbţiei fondurilor europene. Se urmăreşte alocarea de resurse pentru Educaţie şi Sănătate.

Avem două cazuri de persoane care din motive medicale n-ar putea fi prezente.  Am solicitat mobilizarea tuturor parlamentarilor din toate cele 3 grupuri ale coaliţiei, dar şi a celor din grupul minorităţilor. Sunt convins că având mobilizare exemplară, vom reuşi să adoptăm Bugetul în termenul propus.”

Bugetul va fi prezentat şi dezbătut luni

Amintim că luni este programată prezentarea şi dezbaterea Bugetului 2021 în plenul Parlamentului, iar marţi, este programat votul.

Înaintea acestui moment, prim-ministrul Florin Cîţu a convocat la ora 13:00 o şedinţă online la Palatul Victoria. Printre altele, membrii Executivului vor discuta ultimele detalii înaintea prezentării și dezbaterii Bugetului.

În prim-plan va fi pregătirea strategiei de contracarare a numeroaselor amendamente pe care PSD le-a anunţat deja pentru Buget. Ultimele declaraţii ale lui Ciolacu anunţă un război mai crunt decât niciodată cu privire la adoptarea acestui Buget.

Sursa: evz.ro

Citește și: PSD pregătește strategia pentru 2024: Vasile Dîncu prezidențiabil, Marcel Ciolacu premier

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here