Marcel Ciolacu, liderul PSD, a postat un mesaj dur către Guvern pe pagina sa de Facebook, după ce s-a hotărât ca bisericile să primească o sumă mult mai mică de bani pe anul 2021. În acest an, bugetul pentru susținerea cultelor religioase este de numai 28 milioane lei, cu aproape 89% mai puţin decât execuţia preliminată pe anul trecut când finanţarea acordată de stat în acest scop a fost de 249 milioane de lei.

„Anul trecut nu ne-au lăsat nici măcar să luăm lumină în seara de Paşte! Ne-au interzis accesul în biserici. Ne-au pus #credinţa la grea încercare, aruncând asupra românilor un potop de amenzi şi învrăjbind tinerii contra bătrânilor. Anul acesta continuă atacul la fibra noastră naţională.

Vor să lase în paragină sute de lăcaşuri de cult, multe dintre ele aflate nu doar în patrimoniul naţional, dar şi în patrimoniul universal, prin tăierea cu 90% a investiţiilor în conservarea şi protejarea acestora! După ce au alocat #Educaţiei cel mai mic buget din ultimii 30 de ani şi au tăiat 11% de la #Sănătate, vor să distrugă şi tot ce are legătură cu credinţa acestui neam! Nu vom permite lăsarea în paragină a patrimoniului naţional! Nu puteţi să distrugeţi credinţa, demnitatea şi tradiţiile acestui popor!” a scris Marcel Ciolacu, joi, pe Facebook.

Citește și: Avocatul Poporului propune preoților să urmeze cursuri pentru a efectua botezuri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here