Spațiul Schengen
Spațiul Schengen

Fostul edil al orașului Cluj-Napoca, Gheorghe Funar, a declarat că majoritatea țărilor din UE au intrat în Spațiul Schengen în 4-5 ani de la semnarea acordului de aderare, doar România și Bulgaria, care sunt refuzate de 11 ani, au fost singura excepție.

„Împotriva României se joacă o falsă politică penibilă. Actorii politici din conducerea Uniunii Europene și a unora dintre țările UE joacă după un scenariu absurd împotriva României crezând că românii sunt proști și nu înțeleg jocul politic de la Bruxelles. Înainte de 8 decembrie 2022, Comisia Europeană, Parlamentul European și toți conducătorii statelor din UE au hotărât că România respectă toate cerințele pentru a intra în Spațiul Schengen de la începutul anului 2023”, a declarat Funar.

Gheorghe Funar

Fostul edil a reamintit faptul că Elveția, care este o țară neutră și nici membră a Uniunii Europene și nici NATO, a fost primită cu brațele deschise în Schengen în 2008. Mai mult, Norvegia, Islanda și Lichtenstein fac parte din Schengen din 2001. Alte trei teritorii care sunt în afara continentului european, este vorba despre Azore, Madeira și Insulele Canare fac parte din Spațiul Schengen.

„Contrar Constituției Uniunii Europene, ministrul de Interne al Austriei și-a exercitat ilegal dreptul de veto împotriva deciziilor adoptate de Comisia Europeană, Parlamentul European și Președinții și Primii-miniștri ai țărilor din UE. În loc să-l pedepsească și să-l demită pe ministrul austriac, conducătorii UE și Președintele României au declarat că sunt dezamăgiți și regretă ceea ce s-a întâmplat. Cu toții recunosc că a fost o decizie politică, dar ascund motivele pentru care aceasta a fost luat-o”, a mai spus Gheorghe Funar.

Președintele Partidului România Noastră (PNR) este de părere că austriecii acceptă doar jefuirea țării noastre de țiței, gaze naturale și lemnul românesc. Fostul primar al orașului Cluj-Napoca îl atacă și președintele României, Klaus Iohannis, care a fost decorat pentru meritele aduse Austriei. Funar este de părere că este nevoie de referendum pentru naționalizarea firmelor austriece care exploatează de ani de zile bogățiile României.

Poporul român are șansa și este momentul potrivit pentru a participa la adunări publice și să îl oblige pe președintele Klaus Werner Iohannis și Parlamentul României să organizeze, împreună cu Guvernul, un referendum național pe tema naționalizării bogățiilor naturale și valorificării lor numai prin contracte de împărțire a producției care să stipuleze că 90% din valoarea producției să se vireze în Bugetul obținut din valorificarea resurselor naturale din Grădina Maicii Domnului. Din sumele intrate în acest buget se poate reindustrializa țara noastră și asigura creșterea nivelului de trai al întregii populații, după modelele din Quatar, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite și Norvegia.

Anul 2023 fiind un an preelectoral, partidele politice au șansa să acționeze și să apere interesele poporului român împotriva Austriei și Ungariei care urmăresc  să refacă Imperiul Austro-Ungar”, a conchis Gheorghe Funar.

Citește și: INTERVIU Anca Buzoianu, rectorul UMF Cluj: „Absolvenții noștri au fost și rămân cei mai buni absolvenți de medicină din țară”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.