De Ziua Culturii Naționale, bustul poetului Mihai Eminescu a fost proiectat pe fațada Teatrului Național Cluj-Napoca. Pe lângă această proiecție, Primăria Cluj-Napoca a organizat și ceremonia dezvelirii statuii lui Iuliu Hațieganu în Parcul Sportiv al UBB care îi poartă numele.

La acest eveniment au participat atât o parte dintre deputații clujeni, cât și edilul orașului, Emil Boc.

„Am subliniat în cadrul evenimentului faptul că astăzi putem sta cu fruntea sus în fața statuii marelui medic și academician clujean. Universitatea Babeș-Bolyai este prima universitate din România și ne reprezintă la nivel înalt pe plan internațional. Universitatea de Medicină și Farmacie este o instituție de referință în domeniul medical în România și în afara țării, din toate punctele de vedere. Aici s-a fondat Clubul Universitatea. Mișcarea sportivă din Cluj aici își are originea. Clubul pe care toți îl avem în suflet și îl vom avea pentru eternitate se datorează marelui spirit al lui Iuliu Hațieganu.


Faptul că astăzi am fost împreună, fără a conta diferențele dintre noi, prezenți pentru a-i aduce un omagiu lui Iuliu Hațieganu, simbolizează puterea comunității noastre, spiritul transilvănean pe care am reușit să îl păstrăm și faptul că această comunitate nu are doar prezent, ci și un viitor strălucit”, a precizat Emil Boc.

Totodată, la acest eveniment au participat Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuț și Daniel David, rectorul UBB. Dintre deputații clujeni, la dezvelirea statuii lui Iuliu Hațieganu, au fost Oana Murariu, Sabin Sărmaș, Viorel Băltărețu și Radu Moisin.

Citește și: Jocurile de noroc, noua religie a românilor. Cluj-Napoca, un hub cu sute de săli pentru păcănele

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here