Un tren marfar cu 33 de vagoane încărcate cu cereale, care aparține companiei Interregional, a deraiat în gara Ciucea. Din fericire nu s-a înregistrat nicio victimă.

Trenul era compus din 33 de vagoane încărcate cu cereale și circula în relația Iernut – Episcopia Bihor.

„Personalul de specialitate al SRCF Cluj, prezent la fața locului, va lua toate măsurile care se impun în astfel de situații, pentru intervenția cu utilaje necesare repunerii pe șină a vagoanelor și eliberarea gabaritului, în vederea reluării traficului feroviar pe raza stației Ciucea. Informăm totodată faptul că, pentru menținerea continuității transportului feroviar de călători pe relația Cluj – Oradea, SRCF Cluj asigură transbordarea pasagerilor, din trenurile care tranzitau stația Ciucea, cu mijloace auto, între stațiile Poieni – Piatra Craiului„, informează CFR.

Traficul de călători este blocat

Transbordarea cu mijloace auto se va realiza în cursul acestei seri pentru trenul R 3075, care aparține operatorului național CFR Călători, respectiv pentru trenurile R 10659/10658, care aparțin operatorului privat Interregional.

Transbordarea cu mijloace auto, între stațiile Poieni – Piatra Craiului, va fi menținută până la finalizarea tuturor intervențiilor necesare în astfel de evenimente, de la ridicarea, repunerea vagoanelor pe șina, retragerea lor în stație, inclusiv verificarea liniei și, în funcție de constatările personalului de specialitate, lucrări de reparații la linie și la componentele infrastructurii feroviare, dacă situația o impune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here