Unul dintre șefii CFR Cluj, Marian Copilu, a formulat în instanțele brașovene o cerere de reabilitare penală, însă judecătorii au respins solicitarea. Copilu a formulat această solicitare pentru a i se sterge din cazierul judiciar condamnarea penală de doi ani și jumătate primită pentru delapidare.

Condamnarea a venit în urma unui proces în care firma SC Promoții și Construcții Imobiliare Romespa 2020 SRL din Brașov a fost delapidată de Copilu. Printre acționarii acestei firme se regăsește și Marian Copilu, care a deținut un pachet de acțiuni minoritar.

Potrivit soluției instanței de judecată din dosarul de delapidare, Copilu a plătit aproape 400.000 de euro firmei păgubite.

”În baza art. 23 Cod procedură penală ia act de acordul de mediere intervenit între părţi cu privire la latura civilă a cauzei ,la data de 11.03.2015 în baza contractului de mediere nr. 2 din 2015 încheiat cu Biroul de Mediator Coliban Irina şi obligă inculpatul, în baza acestui acord să plătească părţii civile SC Promoţii şi Construcţii Imobiliare Romespa 202 SRL prin reprezentant legal Ortiz Ruiz Antonio Jose, suma de 400.000 EURO în tranşe lunare egale, de câte 3000 EURO/luna”, arată soluția pe scurt a instanței.

Unul dintre ceilalți acționari ai firmei a fost Marian Ionel Racoviță-Pleșoiu, care a deținut funcția de șef serviciu la Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP), instituție care se ocupă de verificarea achizițiilor publice.

Neluțu Varga a adus la CFR Cluj un ”creier minune”

Gazeta Sporturilor îl numește pe Marian Copilu ”creierul minune”. ” Acesta a apărut discret în fotbal în anturajul hibridului protejat politic Unirea Urziceni, exact în anul câștigării titlului din 2009, legând o prietenie cu Dan Petrescu, Mihai Stoica și Bogdan Mara. (…)

Marian Copilu, este descris ca un tip tăcut, elegant, manierat. El a venit la CFR adus de Neluțu Varga. “Varga i-a deschis multe porți în afaceri”, spune un apropiat al finanțatorului. După câștigarea primului titlu și ratarea calificării cu Malmo FF, Copilu a plecat, dar a revenit în octombrie 2018 atunci când fostul președinte Iuliu Mureșan, transformat într-un obiect de decor, a părăsit clubul definitiv.

Poreclit “Minune”, Copilu este considerat creierul performanțelor din ultimii doi ani. Pasionat de fotbal, dependent de rapoartele firmelor de monitorizare a jucătorilor, șeful clubului are ultimul cuvânt în deciziile majore. 

El, Varga, Băgăcean și Lelbach sunt fețele invizibile de la CFR. Alături de ei, în club mai sunt vizibilii: nașul Dan Petrescu și finul Bogdan Mara, fostul lor coleg de la Unirea Urziceni, Marius Bilașco”, se arată în gsp.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here