Florica Roman, judecător la Curtea de Apel Oradea, a povestit, luni, la „Sinteza zilei”, cum a fost umilită de procurorul DNA Ciprian Man, de la Oradea.

Citește și: Dosar penal după înregistrarea cu procurorii de la Oradea. Prima reacție a DNA

„Discuțiile care au fost făcute publice și de care vorbim acum, de fapt, sunt urmate și au fost precedate de fapte – una dintre fapte este dosarul nostru, care a durat cinci ani. A implicat patru judecători de la Curtea de Apel și Tribunalul Bihor. Am fost suspendați din funcție, ca în final DNA să ne dea clasare tuturor, după cinci ani.

În 2017 ni s-a dat clasare. Din păcate, nu a fost urmată de nicio răspundere, a niciunui procuror, deși noi am făcut nenumărate plângeri. Ne-am adresat Inspecției Judiciare, șefilor DNA, fostului CSM – absolut nimeni nu ne-a ascultat.

Pentru mine a fost uluitor să constat, auzind înregistrarea, că în 2018 absolut nimic nu s-a schimbat la DNA. Nu au învățat nimic din faptul că un dosar cu patru judecători a fost destiuit. În orice țară cu o justiție solidă ar fi trebuit să declanșeze un cutremur în justiție și, categoric, ar fi trebuit să antreneze răspunderea procurorilor vinovați”, a spus Florica Roman.

Judecătorul Florica Roman afirmă că a mers personal să vorbească despre aceste abuzuri cu Laura Codruța Kovesi și șefa DNA nu a vrut să discute cu ea.

Vezi video pe antena3.ro

Și fostul judecător și președinte al Tribunalului Bihor, Traian Munteanu, a povestit, la „Sinteza zilei” calvarul la care a fost supus de procurorii DNA Oradea.

„Eram unul dintre cei trei judecători care trebuiau puși cu botul pe labe. N-au mai avut posibilitatea asta pentru că m-am pensionat. Am fost protagonist la mai multe dosare decât colegii mei. Cum mine bătălia a început de prin toamna lui 2012 și a avut o pornire teribilă.

Au sperat, confecționându-mi vreo cinci dosare, că în sfârșit o să mă calce cumva și o să mă bage în pușcărie”, a mărturisit Traian Munteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here