Suzana Andreias, menajera lui Nicolae si a Elenei Ceausescu, a dezvaluit, pentru Romania TV, intimitati si preferinte ale cuplului. De exemplu, uneori sambata familia renunta la serviciile bucatarului. In aceasta situatie, menajera le pregatea sotilor Ceausescu masa. Femeia taia un pui si prepara din el doua feluri. Nu voiau sa arunce nimic: partile potrivite mergeau la ciorba, pulpele si pieptul-pe gratar.

Dintre specialitatile bucatarului, Ceausescu prefera budinca din clatite si spanac, pulpele de pui umplute, piftia de crap, stiuca umpluta cu carne de crap sau salau si papricasul de pui. „La desert voia dulciuri facute in casa: placinta cu branza sau minciunele, care-i placeau mult”, a relatat fosta menajera despre Ceausescu.

De la stapana casei, menajera a-nvatat, in schimb, reteta de coliva, dulcele preferat al Elenei Ceausescu. Afland ca in Ardeal, de pomana mortilor, se ofera colaci, nu coliva, Elena Ceausescu s-a suflecat la maneci si i-a aratat Suzanei Andreias reteta de preparare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.