mască

Măștile chirurgicale din două județe, achiziționate de statul român, care trebuiau să fie distribuite cetățenilor gratuit, zac în depozite, scrie stiripesurse.ro.

Legea spune că pot primi măști gratuite beneficiarii de ajutor social, de alocație pentru susținerea familiei, oamenii cu pensie de până la o mie de lei şi persoanele cu handicap.

În Brașov și Târgu Jiu direcțiile de asistență socială nu au găsit soluții pentru a împărți măștile, iar beneficiarii de drept nu s-au dus nici ei să le ridice. Așa că materialele de protecție zac în depozite, în vreme ce autoritățile introduc noi restricții și numărul cazurilor de infectări crește.

Mariana Topoliceanu, director Direcția de Asistență Socială Brașov: Unii au refuzat. Am fost cumva în perioada de campanie electorală și mulți au considerat că se datorează acest pachet cu măști ca fiind din partea unui partid politic, scrie Observator.net.

Elena Zamfir, Direcţia de Protecţie Socială Târgu Jiu: Înainte de a implementa acest act normativ, păreau că ar fi foarte interesaţi. Chiar aveam multe telefoane şi foarte mulţi cetăţeni care s-au prezentat la sediu, arată sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here