Initial, procurorii pronuntasera o solutie de neincepere a urmaririi penale in acest caz, insa dosarul a fost redeschis ca urmare a unei decizii luata de fostul prim-adjunct al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Daniel Morar.

Ancheta in acest caz a fost demarata in urma unei sesizari depusa de Agentia Nationala de Integritate (ANI) in septembrie 2011, prin care Mate Andras Levente era acuzat ca si-ar fi angajat ilegal sotia, Erzsebet Mate, in perioada 16 martie 2010 – 1 ianuarie 2011, in Biroul Parlamentar – Circumscriptia electorala nr. 13 Cluj.

Potrivit Parchetului General, la data de 16 martie 2010, la propunerea deputatului Mate Andras Levente, sotia sa a fost angajata de catre Camera Deputatilor prin contract individual de munca pentru perioada 16 martie 2010 – sfarsitul mandatului de deputat, contract de munca care a fost avizat chiar de catre parlamentar.

In baza contractului de munca incheiat, sotia deputatului UDMR a incasat, in perioada martie 2010-ianuarie 2011, suma de 5.508 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here