Potrivit unor surse, din 1 martie, Imprimeria Ardealul Cluj va fi istorie și odată cu ea, Media Pro Cluj își va face valiza și va părăsi sediul imprimeriei, unde își desfășoară în prezent activitatea.

Directorul CNI Coresi Cluj, Mircia Giurgiu, a dezvăluit de nenumărate ori modul dezastruos în care a fost și este condusă Compania Națională a Imprimeriilor Coresi, s-au depus denunțuri la DNA, DIICOT, însă fără rezultat. Chiar recent, Mircia Giurgiu a făcut o nouă adresă către Ministrul Culturii și Identității Naționale, Daniel Breaz și către prim-ministru Viorica Dăncilă prin care transmite informări privind activitățile nelegale din cadrul societății, denunțând faptul că singura preocupare a administratorilor este înstrăinarea patrimoniului și lichidarea companiei.

Citiți mai multe despre informarea trimisă și despre neregulile devolate de Mircia Giurgiu AICI.

Compania Națională a Imprimeriilor (CNI) Coresi este societate comercială cu capital integral de stat, având ca acționar unic Statul Român, reprezentat prin Ministerul Culturii. Compania are sediul central în Casa Presei din București, care se află în proprietatea sa, și are trei sucursale regionale: Imprimeria Oltenia Craiova, Imprimeria Ardealul Cluj și Imprimeria de Vest Oradea.

În octombrie 2013 CNI Coresi a intrat în insolvență, la solicitarea directorului interimar de atunci, Marius Bogdan Ilie, iar din iunie 2016 se află în stare de reorganizare judiciară. După intrarea în insolvență, administrator judiciar al companiei a fost desemnată firma Victrix Capital SPRL, și până în prezent s-au perindat trei administratori speciali, care au deținut și funcția de director general interimar al companiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here