Medicii de gardă de la UPU din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj vor să demisioneze în bloc, potrivit unor surse. Săptămâna trecută, Gazeta de Cluj a prezentat în exclusivitate faptul că Raluca Tat, șeful de secția UPU-SMURD din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, a demisionat din cauza degringoladei vizavi de modalitatea în care sunt stabilite gărzile din cadrul secției. Acest motiv este împărtășit de și de medicii care amenință acum cu demisia.

Potrivit unor surse din cadrul instituției, conducerea spitalului nu ar fi răspuns invitației de a participa la o întâlnire cu medicii nemulțumiți. ”Medicul șef de la UPU a demisionat pentru că conducerea spitalului a refuzat un dialog cu medicii urgentiști”, arată informațiile.

”Această gardă (SMURD) este încă disfuncțională, deși colectivul secției UPU-SMURD a SCJU-CJ, alături de medicii externi dr Mihai Bucur, dr Szekernyes Irina, dr. Pleșa Horia și dr. Ardelean Paula – medici neangajați cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată în SCJUCJ, ci doar cu contract de gardă, au asigurat 15 zile din linia de gardă.

Raluca TAT

În condițiile în care asigurăm doar noi secția UPU-SMURD asistență medicală 24h/24h tot anul pe această UTN. O parte din colegii din secțiile NN (Neonatologie) (4 la număr din 7), și-au depus cereri de intrare pe garda TN în urma ședinței din data de 07.07.2021, iar cu 2 săptămâni înainte de întocmirea listei de gardă pe luna august au refuzat garda.

Această gardă este împărțită și susținută neechitabil între cele 3 secții ale SCJUCJ-UPU,NN1 și NN2. Suntem niște ”profitori de bună credință peste poate” care ”fac regulile pentru toți”.

Datorită faptului că am eșuat lamentabil în funcția de șef și nu mi-am dus la îndeplinire atribuțiile de medic șef UPU-SMURD – fapt ce concluzionează din situația de fapt expusă.

Vă rog să-mi admiteți demisia din funcția de șef de secție UPU-SMURD începând cu data de 30 iulie 2021 și conform legislației actuale și a graficelor de lucru și de gărzi ale colegilor din secție să nominalizați medicul UPU care va face gardă în cele 5 zile rămase descoperite pe luna august 2021”, arăta Raluca Tat în cererea de demisie.

După ce ea a demisionat, în locul ei a fost numit medicul Cristi Ursu. Reporterii Gazeta de Cluj au încercat să obțină de la el un punct de vedere legat de faptul că medicii din subordinea lui vor să demisioneze, dar nu a răspuns apelurilor telefonice. El a spus pentru Gazeta de Cluj că este doar un zvon.

”Nu demisionează nimeni. Doamna Tat a demisionat din funcția de șef de secție”, a declarat Ursu.

Cristi Ursu

De altfel, nici purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Județean de Urgență, Flavia Topan, nu a răspuns apelurilor telefonice ale reporterilor Gazeta de Cluj pentru a emite un punct de vedere oficial viziavi de această situație.

Citeste si În cazul unei tragedii, răniții vor sta la coadă să intre în Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj Napoca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here