Agenţia Naţională de Integritate a constatat faptul cã BIZO AUREL s-a aflat în stare de incompatibilitate întrucât a deţinut simultan cu funcţia de şef al Secţiei Clinice de Nefrologie din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca, şi funcţia de administrator al S.C. NEFROCARE DJ S.R.L.(în perioada 02 iunie 2011 – 05 aprilie 2013) şi S.C. DIA MEDICAL S.R.L. (în perioada 18 februarie 2011 – 21 aprilie 2015).

 

Bizo sub paravan de mulţi ani

Medicul Aurel Bizol lucrează la Spitalul Clinic de Copii Cluj, la clinica privată Nefromed Dej, la Universitatea de Medicină şi Farmacie Cluj, Colegiul Medicilor Cluj, Institutul de Urologie şi Transplant Renal Cluj, Policlinica Regina Maria şi Societatea Română de Pediatrie.

Salariul încasat de conf. dr. Aurel Bizo în 2012 a fost de 177.614 lei, adică 14.801 lei pe lună.

Din cauza multiplelor funcţii de conducere pe care le ocupă, conferenţiarul Aurel Bizo este într-o situaţie de incompatibilitate. În declaraţia de incompatibilităţi, medicul Aurel Bizo a scris că nu mai ocupă nicio altă funcţie de conducere în afară de cea de la Spitalul Clinic de Copii, unde este membru în Consiliul Consultativ. În realitate, pe site-ul clinicii private de nefrologie Fresenius-Nefrocare, se arată că doctorul Aurel Bizo este director al secţiei de nefrologie din Dej confrom ştiridecluj.ro.

În declaraţia de avere, se arată că el ocupă funcţia de preşedinte al Colegiului Medicilor Cluj, care este o organizaţie de tip profesională, remunerată anual cu suma netă de 17.900 de lei.

 

Persoana evaluată a încălcat, astfel, următoarele prevederi legale:

art. 180, alin. (1) lit. b) din Legea  nr. 95/2006 (în forma în vigoare până la data de 28.08.2015), potrivit căruia „Dispoziţiile art. 180 alin. (1) lit. b), c) şi d) referitoare la incompatibilităţi şi ale art. 180 alin. (2) referitoare la conflictul de interese, sub sancţiunea rezilierii contractului de administrare, se aplică şi şefilor de secţie, de laborator şi de serviciu medical din spitalele publice”;

art. 184, alin. (12) din Legea  nr. 95/2006 (în forma în vigoare până la data de 28.08.2015), potrivit căruia  „Dispoziţiile art. 180 alin. (1) lit. b), c) şi d) referitoare la incompatibilităţi şi ale art. 180 alin. (2) referitoare la conflictul de interese, sub sancţiunea rezilierii contractului de administrare, se aplică şi şefilor de secţie, de laborator şi de serviciu medical din spitalele publice”;

art. 178, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 95/2006 (în vigoare la data de 28.08.2015), potrivit căruia „Funcţia de manager persoană fizică este incompatibilă cu: (…) b) exercitarea oricărei activităţi sau oricărei alte funcţii de manager, inclusiv cele neremunerate”.

dispoziţiile art. 185, alin. (15) din Legea nr. 95/2006 (în vigoare la data de 28.08.2015), potrivit căruia„Dispoziţiile art. 178 alin. (1) lit. b), […] referitoare la incompatibilităţi […] se aplică şi şefilor de secţie […] din spitalele publice”;

Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. BIZO AUREL a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară si se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.

„Persoana […] faţă de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzutã din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Agentia Naţionalã de Integritate îşi exercită atribuţiile cu respectarea principiilor legalităţii, confidenţialităţii, imparţialităţii, independentei operaţionale, celerităţii, bunei administrări, precum si al dreptului la apărare.

2 COMENTARII

  1. Sa-i fie rusine !!! Nu se mai satura de functii. Ar tebui sa fie un model ca presedinte al Colegiului Cluj si uite ce face si ascunde. Mai lasa Bizo si pe altii ca s-a saturat lumea de securisti ca tine.
    Din cauza unor mamuti ca tine si ca altii pleaca lumea din tara

  2. Daca ati si citi ce scrieti ati constata ca are o singura functie de conducere ( la Spitalul Clinic de Copii) si nu mai multe!!! Functiile , chiar daca ar fi mai multe se obtin datorita meritelor unui om si nu altor criterii, asa ca nu vad care e problema in comentariul dvs. si va legati de oameni fara a fi in cunostiinta de cauza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.