Judecătorii clujeni au decis să respingă contestația făcută de Horațiu Potârniche la dispoziția de reținere. El este acuzat de agresiune sexuală asupra minorilor și se află în arest preventiv din data de 11 iunie.

”În temeiul art. 4251 alin. 7 pct. 1 lit. b Cod Procedură Penală respinge ca nefondată contestația formulată de contestatorul inculpat PH, , cetăţenie română, fără antecedente penale, cercetat pentru săvârşirea a 2 infracţiuni de ultraj contra bunelor moravuri, fapte prev. şi ped. de art. 375 alin. 1 C.pen. şi unei infracţiuni de agresiune sexuală, prev. de art. 219 alin. 1 şi alin. 2 lit. c (persoană vătămată LM de 12 ani) Cod penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal, împotriva Încheierii Penale nr. 71/C/2022, din data de 11.06.2022, a judecătorului de drepturi și libertăți de la Judecătoria Luduș, în Dosar nr. 1768/251/2022, al acestei instanțe. Menține încheierea contestată. În temeiul art. 275 alin. 2, cod Procedură Penală cheltuielile judiciare avansate de stat în cauză, în cuantum de 100 lei, rămân în sarcina contestatorilor. Definitivă.”, este decizia Tribunalului Mureș.

Medicul rezident oferea minorilor de 12-14 ani sume cuprinse între 15-60 lei, pentru diverse favoruri sexuale. Copiii erau racolați dintr-o comunitate mai săracă, iar favoririle sexuale se ”consumau” în mașină, într-o parcare a unui supermarket.

Faptele agresorului au ieșit la iveală după ce părinții copiilor au intrat la bănuieli, în momentul în care au descoperit că odraslele lor aveau bani ca să-și cumpere tot felul de lucruri.

Unul dintre părinţi ar fi reuşit chiar să facă o fotografie maşinii şi a dat poza poliţiei. Pe baza numărului de înmatriculare, poliţiştii au reuşit să afle că este vorba despre un bărbat de 25 de ani din Turda, absolvent de medicină. 

„Polițiștii din cadrul Poliției orașului Iernut, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Luduș, efectuează cercetări, față de un tânăr, de 25 de ani, din Turda, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj contra bunelor moravuri și agresiune sexuală.”, a precizat IPJ Mureș, a transmis turdanews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here