Medicul nigerian OVIAROBO ENABULELE OSAGIE HOPE a deschis la Curtea de Apel Cluj un proces împotriva Ministerului Sănătății în care contesta un ordinul de detașare, dar instanța a considerat că cererea de chemare în judecată nu este suficient timbrată și a anulat cererea de chemare în judecată.

Anul trecut, nigerianul a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor şi trafic de substanţe periculoase, după ce ar fi încercat să îl otrăvească pe amantul soţiei şi pe mama acestuia din urmă cu dimetilmercur, un compus foarte toxic.

Mariana Ţuţu, bona medicului Hope, l-a reclamat pe acesta că ar fi încercat să o ucidă cu ajutorul substanţei toxice, despre care i-ar fi spus că este un medicament pentru tratarea diabetului. Versiunea bonei a fost că nigerianul a pus la cale acest plan după ce a aflat despre o relaţie dintre fiul Marianei Ţuţu şi concubina medicului. Potrivit anchetatorilor, medicul nigerian ar fi încercat să o ucidă pe Mariana Ţuţu, bona copiilor săi, din gelozie după ce a aflat că fiul acesteia s-ar fi culcat cu nevasta lui Hope.

Numai că „povestea asasinării” cu dimetilmercur n-a ţinut în instanţă.

„Susţinerile părţii civile …din cursul procesului penal potrivit cărora, în cursul lunii mai 2015, inculpatul O.O.E.H (n.r. – Oviarobo Osagie Enabulele Hope) a venit în Oradea şi i-a predat substanţa de dimetilmercur, nu sunt credibile, câtă vreme nu au fost confirmate prin probe certe, ci dimpotrivă infirmate de mijloacele de probă administrate în cauză”, se arată în motivarea deciziei Tribunalului Bucureşti.

Medicul nigerian a fost achitat pentru tentativă de omor, dar condamnat pentru trafic de substanţe periculoase.

Medicul Hope nu a negat achiziţia compusului chimic, despre care a spus că l-a cumpărat din Germania pentru a-l folosi la clinica lui privată din Nigeria, pentru calibrarea aparatului de Rezoluţie Magnetică Nucleară (RMN). Substanţa este extrem de toxică, fiind letală chiar şi la atingere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here