Medicul pediatru Luminița Brustur a câștigat concursul pentru postul de director la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Cluj.

Potrivit CNAS, la nivel național, dintre cei 60 de candidați care și-au depus dosarele, în urma verificării criteriilor de participare au fost admiși pentru susținerea probei scrise un număr de 54 de candidați.

Pentru susținerea probei scrise, doar 33 de candidați s-au prezentat, în data de 6 mai, în Amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgență. Proba de interviu a fost susținută de către cei cinci candidați care au promovat proba scrisă, în data de 12 mai, la sediul CNAS.

În urma susținerii probei de interviu, toți cei cinci candidați, printre care se numără și medicul clujean, au promovat examenul.

„Vom organiza sesiuni de concurs până când toate posturile de directori generali vor fi ocupate de cei care vor demonstra că dețin calitățile manageriale necesare acestei funcții extrem de importante. Accesul populației la serviciile acordate în sistemul de asigurări sociale de sănătate poate fi îmbunătățit doar dacă la conducerea caselor de asigurări de sănătate din subordinea CNAS sunt profesioniști capabili să pună în aplicare în mod corect și unitar deciziile și politicile de sănătate stabilite la nivel național, în funcție de nevoile de servicii medicale ale zonei pe care o deservesc. La următoarea sesiune de examen îi invit să participe pe toți cei care cred că pot contribui la dezvoltarea sistemului de asigurări sociale de sănătate, din poziția de director general al unei case de asigurări de sănătate din subordinea CNAS”, a declarat Adrian Gheorghe, președintele CNAS.

Următoarea sesiune de concurs pentru ocuparea posturilor vacante de directori generali va fi organizată în vară. Va fi publicat anunțul de concurs, iar proba scrisă se va desfășura pe 16 iunie.

Brustur-Chirilă Lucia Luminita a fost președinte-director general al CAS Cluj în perioada 2017-2020, iar din mai 2020 este director general cu delegație. 

Potrivit declarației de avere din 2020, Brustur-Chirilă Lucia Luminita a obținut din funcția de director suma de 124.734 lei, ceea ce înseamnă un venit lunar de 10.394 lei. Șefa CAS Cluj deține un teren în colonia Becaș în suprafață de 28.72 mp obținut prin donație. De asemenea mai are două autoturisme, Dacia Logan MCV din 2014 și Ford Focus din 2010. Nici ea și nici soțul nu dețin imobile. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here