Virgil Musta

Medicul Virgil Mustafa spune că numărul mare de cazuri noi de coronavirus înregistrat miercuri (vezi AICI) ar putea fi pus pe seama deschiderii restaurantelor la interior, în cazul în care acolo nu s-au respectat regulile de protecţie.

„Este un bilanţ îngrijorător şi trist în acelaşi timp, pentru că a depăşit mult pragul cu care ne-am obişnuit în ultimul timp. Foarte probabil că acest bilanţ de azi se datorează unui număr foarte mare de pacienţi care s-au testat, fiind începutul anului şcolar şi mulţi dintre ei au vrut să vadă dacă merg în siguranţă sau nu la şcoală”, a spus dr. Virgil Musta, șeful secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, la Antena 3.

Cum perioada de incubaţie a virusului durează până la 14 zile, şcolile sunt scoase din calcul, astfel că scenariul care este luat în calcul la acest moment, pentru „explozia” cazurilor ar fi deschiderea restaurantelor la interior, din 1 septembrie, adică din urmă cu două săptămâni.

„Aproape sigur aceste cifre mari nu sunt consecinţa începerii anului şcolar, pentru că este prea devreme, dar intră în discuţie deschiderea restaurantelor, dacă nu s-au păstrat regulile de protecţie. Astfel, ele pot reprezenta un focar de infecţie important.

Singura metodă de a evita este de a respecta cu stricteţe regulile: masca de protecţie, distanţa fizică şi igiena mâinilor”, a precizat dr. Virgil Musta, medic aflat în linia întâi în lupta cu virusul.

Vezi AICI situația de joi, 12 septembrie, a cazurilor noi de COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here