Fostul ministru de Externe, Teodor Meleşcanu, o contrazice public pe Viorica Dăncilă. După ce premierul a declarat public că nu a primit nicio solicitare de la Miniterul de Externe, Meleşcanu a transmis că rechemarea din post a fost trimisă spre avizare încă din 8 mai.

„În legătură cu declaraţia dnei prim-ministru Viorica Dăncilă potrivit căreia nu a primite la Ministerul de Externe nicio cerere de rechemare a ambasadorului George Maior, dl Teodor Meleşcanu face următoarele precizări:

Memorandumul privind propunerea de rechemare a dlui ambasador George Maior a fost trimis spre avizare prim-ministrului, prin poşta specială, la data de 8 mai 2019, aşa cum rezultă din documentul de expediţie, urmând ca după avizarea de către dna prim-ministru să fie trimis preşedintelui României. 

În ceea ce o priveşte pe dna prim-ministru, nu este pentru prima oară când documentele pe care nu şi le asumă sau pe care nu doreşte să le respingă.”, se arată într-un comunicat de presă al lui Teodor Meleşcanu.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, că nu a primit niciun document privind rechemarea lui George Maior din funcția de ambasador al României în SUA, după ce în presă s-a vehiculat că ar exista o asemenea cerere făcută de fostul ministru de Externe, Teodor Meleșcanu.

„Nu am primit nicio solicitare de retragere din partea domnului Meleșcanu. O semnam și o trimiteam la Cotroceni, dacă primeam această solicitare. O să vorbesc cu doamna ministru Ramona Mănescu. Nu am primit niciun document pentru rechemarea lui George Maior. A fost o decizie politică la momentul acela, dar acea hârtie care trebuia trimisă la Cotroceni nu a venit”, a afirmat Viorica Dăncilă, într-o conferință de presă, joi, în județul Argeș. 

1 COMENTARIU

  1. Meleşcanu o fo’ foastă trimisă actualului viitor fost prim-ministru spre avizare chemarea lu’ Maior la 8 mai cu poşta specială da’ hârtia n’-o fo’ ajunsă ? Se va găsi hârtia dacă se va afla prim-ministrului cărei țări s-a adresat ? Par Avion ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here