Departe de a fi glumă, cei de la Inspectoratul Județean de Poliție trimit neputincioși MMS-uri cu poza unui infractor recent ieșit din Penitenciarul Gherla. Pușcăriașul respectiv este nimeni altul decât fratele lui Ioan Beșa, cel care a ucis cu sânge rece un poliţist în gara din Suceava, iar apoi s-a sinucis în arest. Fratele său, Alexandru Beșa a ieșit săptămâna trecută din Penitenciarul Gherla, asta după ce le-a declarat ofițerilor de acolo și a transmis tuturor că se va elibera și va ucide cel puțin un polițist, din două motive: să-și răzbune fratele ”sinucis” și să devină la fel de faimos ca Ioan Beșa, scrie ziardecluj.ro.

Începând cu primele zile ale lui Alexandru în libertate, jandarmii îi oferă protecție mamei sale, care și ea a fost amenințată cu moartea de către Alexandru. IPJ Cluj, însă, își protejează cum poate angajații. Săptămâna trecută, polițiștii din teritoriu au primit mai multe mesaje de la IPJ prin care erau avertizați, cu poză, că Alexandru umblă la vânătoare de polițiști în uniformă. 

„Deci toți angajații de la Penitenciarul Gherla știu că Alexandru Beșa a jurat că iese în libertate și se apucă de omorât polițiști. Știu și cei de la Arest Preventiv Cluj. O știe conducerea inspectoratului. El a spus că vrea să își răzbune fratele și că dorește să devină faimos. E de râsul curcilor că vine IPJ-ul să spună „Vedeți că a fost eliberat un deținut care vrea să vă omoare”. Sunt pârghii legale prin care pușcăriașul acesta să nu fie lăsat în libertate. Mă tot gândesc la ”cruduții” încardați pe repede înainte, care au citit MMS-urile, cat de încrezători sunt în forțele proprii. Doamne ferește să se întâmple o tragedie. Sincer, încă mai sunt în IPJ Cluj bărbați adevărați care l-ar potoli pe Alexandru Beșa. Sper că îi va ataca pe unul dintre aceștia, că ăia sigur vor răspunde pe măsură”, declară un comisar din IPJ Cluj. 

Criminalul polițistului Sorin Vezeteu a fost găsit mort în propria celulă

În toamna anului 2017, Ioan Beşa, individul care l-a omorât cu 40 de lovituri de cuţit pe poliţistul Sorin Vezeteu, a fost găsit mort în celula sa din Penitenciarul Botoşani.

Ioan Beşa, criminalul poliţistului Sorin Vezeteu, s-a sinucis în celula sa din Penitenciarul Botoşani, în care se afla în arest preventiv. El a fost descoperit de către gardienii închisorii în cursul zilei de 26 septembrie 2017, pe la ora 19.25, în momentul schimbului de tură. Aceştia au alertat cadrele medicale ale unităţii, însă acestea nu au mai putut decât să constate decesul criminalului.

Beşa se afla singur în celulă şi se pare că s-ar fi sinucis cu un ştreang improvizat cu care şi-a legat picioarele, iar apoi l-a înfăşurat în jurul gâtului, asfixiindu-se. Cercetările au fost preluate de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani pentru a se stabili cu exactitate circumstanţele în care a murit Ioan Beşa.

În seara zilei de 20 iulie 2017, pe la ora 21.30, Ioan Beșa l-a omorât pe polițistul Sorin Vezeteu pe peronul Gării din Burdujeni. Victima a fost înjunghiată de cel puțin 40 de ori de către asasinul său.

Alexandru Beșa s-a cerut la Cluj

Alexandru Beșa (26 de ani), din comuna Valea Moldovei, a fost eliberat în 3 septembrie din Penitenciarul Gherla, loc în care a ispășit o pedeapsă de doi ani şi patru luni de închisoare pentru comiterea infracţiunilor de ultraj, lovirea sau alte violenţe asupra unui membru de familie, distrugere şi ameninţare.

Chiar când ieșea pe poarta închisorii, Beșa a fost săltat de către polițiștii suceveni, după ce mama sa a reclamat faptul că a fost amenințată de către acesta cu moartea.

Alexandru Beșa a fost reținut pentru 24 de ore atunci și a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Suceava, iar ulterior a fost eliberat sub control judiciar, fostul deținut alegând să aibă domiciliu la un centru de reintegrare a persoanelor private de libertate de pe raza județului Cluj.

Fratele lui Ioan a cerut ca atunci când iese din Penitenciarul Gherla să rămână la Cluj pentru a regla anumite socolteli. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here