87.000 de tineri vor trai emotiile examenului de bacalaureat incepand de astazi, cand debuteaza cea de-a doua sesiune. Dintre acestia, peste 58.000 sunt din promotiile anterioare si aproape 28.

600, dintre cei care au picat in luna iulie. Ministerul Educatiei isi bate capul cu masuri speciale si scumpe pentru a-i impiedica pe candidati sa traga cu ochiul la un coleg mai bine pregatit, insa poate lua lesne exemplul omologilor sai thailandezi, care au gasit cea mai ieftina si mai eficienta metoda anticopiat.

Daca thailandezii rezolva problema copiatului cu cateva coli albe de hartie, lipite tuturor candidatilor in dreptul tamplelor, pe o bentita, Ministerul Educatiei continua sa scoata bani grei din buzunar, pentru a tine sub observatie sutele de sali de examene.

Fara mari rezultate insa, caci, si asa, liceenii reusesc sa fenteze, prin diverse tactici ingenioase, inclusiv vigilenta profesorilor care ii pazesc. Pe langa camerele de supraveghere, care au costat statul roman sute de mii de lei, inspectoratele scolare sunt obligate sa organizeze examenul doar in liceele in care s-au obtinut rezultate foarte bune la bacalaureat de-a lungul timpului.

Astfel, absolventii de liceu din Bucuresti care s-au inscris la cea de-a doua sesiune a testului de maturitate vor sustine examenul in colegii nationale precum „Sfantul Sava”, „Gheorghe Lazar”, „Mihai Viteazul”, „Tudor Vianu” sau „Gheorghe Sincai”.

17.700 de candidati la prima proba orala

Astazi, sesiunea de toamna a bacalaureatului debuteaza cu proba de evaluare a competentelor de comunicare in limba romana, la care s-au inscris peste 17.700 de candidati. Examenul se va incheia pe 30 august cu ultima proba scrisa, iar rezultatele vor fi afisate pe data de 2 septembrie.

– See more at: http://stirile.rol.ro/ultima-gaselnita-anticopiat-la-bac-noi-risipim-o-caruta-de-bani-pe-camerele-video-de-supraveghere-in-timp-ce-thailandezii-au-o-metoda-incredibila-887995.html#sthash.16uelM3t.dpuf

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here