Emil Boc a declarat că proiectele de infrastructură ale orașului Cluj-Napoca, metroul și centura metropolitană, au ajuns pe masa Ministerului Transporturilor, unde așteaptă să fie aprobați indicatorii tehnico-economici, pentru a putea fi lansate licitațiile de executare.

„Pe site-ul Ministerului Transporturilor sunt ambele proiecte, atât metroul cât și centura metropolitană, pentru ca în ședința din luna octombrie, vom fi anunțați exact când, să fie aprobați indicatorii tehnico-economici”, a precizat Boc la radio.

Noile costuri pentru metroul din Cluj, cu 35% mai mari 

Valoarea totală a investiției în Magistrala I de metrou din Cluj crește de la 10,11 miliarde de lei la 13,69 miliarde de lei, conform noilor indicatori prevăzuți într-un document publicat luni pe site-ul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

Prin obiectivul de investiții menționat se are în vedere construcția unei linii de metrou ușor cu o lungime 21,03 km, cu 19 stații subterane și un depou suprateran. Amplasamentul este în județul Cluj, municipiul Cluj – Napoca și comuna Florești. Ordonatorul principal de credite este Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, iar beneficiarii sunt UAT municipiul Cluj-Napoca și UAT  comuna Florești, scrie Zcj.ro.

Citește și: MetroBoc s-a scumpit cu 3,5 miliarde lei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here