Sursa foto: https://pixabay.com/photos/manuka-flower-red-new-zealand-419449/

Ați folosit până acum miere de manuka?      

Încă de pe vremea Egiptului antic, oamenii au iubit nespus mierea pentru gustul excelent și proprietățile sale medicinale uimitoare. Multe studii recente au arătat că mierea poate accelera vindecarea rănilor și inhiba dezvoltarea bacteriilor dăunătoare. Mierea s-a dovedit, de asemenea, ca fiind un îndulcitor natural excelent pentru aceia care doresc să evite zahărul procesat.

Mierea de Manuka a căpătat treptat o recunoaștere din ce în ce mai mare peste tot pe glob, deoarece completează acele beneficii pe care le are mierea obișnuită cu propriile sale caracteristici unice aducătoare de sănătate. 

Ce este mierea de manuka? 

După cum sugerează și numele, mierea de manuka este făcută din florile arborelui de manuka. Acest copac crește în Australia și Noua Zeelandă și este, de asemenea, cunoscut în mod popular sub denumirea de arbore de ceai.

Uleiul esențial al acestui copac este folosit de foarte mult timp ca agent dezinfectant și de vindecare datorită numeroaselor substanțe chimice benefice prezente în compoziția sa. Și românii cunosc de ceva ani acest ulei terapeutic și îl folosesc cu din ce în ce mai mult entuziasm.

Pentru a fi cu adevărat miere de manuka, cel puțin 70 la sută din polenul conținutul de miere trebuie să fie polen de flori de manuka. Cu cât mai mare este procentajul, cu atât mai valoros este acest produs alimentar de prim rand și din punct de vedere terapeutic.

De ce este așa de apreciată mierea de manuka? 

Mierea de manuka conține o serie de compuși neobișnuiți care nu se găsesc în alte tipuri de miere. Unul dintre compușii naturali foarte valoroși aflați în mierea de manuka este metilglioxalul. Acest compus cu nume greu de pronunțat este produs în cantități neobișnuit de mari din dihidroxiacetonă, care se găsește în florile arborelui manuka.

Elementul organic menționat ajută la combaterea unor tipuri de bacterii deosebit de dăunătoare și rezistente la antibiotice. Studiile au arătat că metilglioxalul poate ajuta la inhibarea creșterii atât a bacteriei E. coli, cât și a bacteriilor stafilococice.

Dacă nu știați, mierea de manuka este atât de benefică și pentru că ea conține… peroxid de hidrogen în formă naturală.

Peroxidul de hidrogen este un alt compus dezinfectant redutabil din acest fel de miere valoroasă, care descompune compușii organici periculoși. După cum se știe, el este adesea folosit ca agent dezinfectant și sterilizant în vindecarea rănilor de diverse proveniențe. Iar dacă este dintr-o sursă naturală, cu atât mai eficace este în practică.

Nu este de mirare în aceste condiții că una dintre principalele utilizări ale mierii de manuka este aceea de vindecare a rănilor. Ajută la combaterea bacteriilor care altfel ar prelungi timpul de însănătoșire și este de asemenea, de asemenea, un izvor ​​benefic de sănătate și altor elemente esențiale pe care le include în compoziția sa specială.

Un alt mare beneficiu al mierii de manuka este că ajustează nivelul de aciditate al pielii (pH-ul) până la la un nivel optim, care previne uscăciunea, roșeața și acneea. Nivelurile de peroxid de hidrogen și antioxidanți existenți în mierea de manuka sunt de mare ajutor în această privință.

Chiar și după ce s-a format o nouă cicatrice peste o rană, puteți continua să folosiți miere de manuka. Proprietățile sale hidratante vor face pielea elastică și vor preveni dezvoltarea în continuare a unei cicatrici groase, inestetice.

Mierea de manuka conține mulți compuși aromatici prezenți în florile arborelui de manuka și, prin urmare, are un gust cu totul diferit de alte sortimente de miere cunoscute mai ales pe la noi, pe plaiurile noastre.

Cum se recunoaște mierea de manuka?

Este bine de știut că pentru a distinge mierea de manuka de alte tipuri de miere, cei ce se pricep în ale apiculturii analizează în principal densitatea, culoarea și gustul acesteia.

Mierea de manuka adevărată trebuie să fie foarte groasă și vâscoasă. Unele tipuri de miere de manuka sunt atât de groase încât consistența lor seamănă mai degrabă cu gemul decât cu siropul.

Mierea obținută din florile de manuka are o culoare maro închis. Această culoare specială este, pentru oamenii obișnuiți, una dintre principalele modalități de identificare a mierii de manuka ambalată.

Dacă mierea este etichetată cu „Mierea Manuka din Noua Zeelandă”, înseamnă că a fost testată temeinic și respectă reglementările stricte de producție. Această mențiune vă permite să vă asigurați că mierea este într-adevăr făcută din flori de manuka de cea mai bună calitate.

Intrați pe site-ul plantum.ro și cumpărați chiar acum miere de manuka, pentru că nu veți regreta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.