Noul preşedinte al Consiliului Judeţean, Mihai Seplecan a efectuat o vizită la Dej şi Câmpia Turzii pentru a începe demersurile cu privire la repararea drumurilor din judeţ şi o altă problemă arzătoare: depozitarea şi colectarea deşeurile din localităţi.

 

Ultimele două rampe închise

Strategia activă a noului liberal ce a devenit şef de judeţ ia amploare. Astfel că, marţi, 23 iunie 2015, Mihai Seplecan, a participat la predarea amplasamentelor depozitelor neconforme de deşeuri de la Dej şi Câmpia Turzii, din cadrul obiectivului de investiţii „Închidere şi ecologizare depozite neconforme de deşeuri urbane din judeţul Cluj”, Lotul nr. 2. Predarea în vederea închiderii respectivelor amplasamente ale depozitelor de deşeuri urbane neconforme de la Dej şi Câmpia Turzii s-a desfăşurat în prezenţa echipei Unităţii de Implementare a Proiectului „Management Integrat al Deşeurilor” din cadrul Consiliului Judeţean Cluj, a reprezentanţilor autorităţilor locale şi a executantului.

Închiderea acestor două rampe neconforme reprezintă etapa a doua şi ultima a contractului privind proiectarea şi execuţia obiectivului de investiţii „Închidere şi ecologizare depozite neconforme de deşeuri urbane din judeţul Cluj”, prima etapă având loc în data de 12 iunie a.c., când au fost predate amplasamentele depozitelor neconforme de deşeuri de la Pata Rât,  Huedin, Turda şi Gherla.

Lucrările la cele două amplasamente vor viza, în principal, reconfigurarea lor şi acoperirea cu un strat de pământ peste care se va realiza o înierbare a întregii suprafeţe, urmând a fi efectuate, totodată, lucrări de drenaj, puţuri de captare a biogazului, drumuri de acces, sisteme de colectare a apelor pluviale, etc.

Am participat astăzi, alături de responsabilii de proiect, la predarea amplasamentelor ultimelor două depozite neconforme de la Dej şi Câmpia Turzii. În acest fel, am respectat graficul de activităţi pe care ni l-am propus, conformându-ne întru totul exigenţelor impuse de Uniunea Europeană şi de legislaţia naţională şi evitând orice fel de penalităţi, respectiv procedura de infringement. Mai mult decât atât, am reuşit ceea ce ne-am propus, aceste lucrări, deloc ieftine, urmând a fi efectuate cu fonduri europene iar banii de la bugetul judeţului pe care îi economisim în acest fel îi vom folosi pentru derularea altor proiecte prioritare pentru judeţ. Chiar dacă durata totală a lucrărilor de închidere a celor şase depozite neconforme de deşeuri e de 12 luni, vom urmări îndeaproape toate operaţiunile şi vom oferi executantului tot sprijinul necesar astfel încât durata lucrărilor să fie mult mai scurtă” a declarat Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Mihai Seplecan.

Reamintim în acest context faptul că procedura de achiziţie publică a lucrărilor de proiectare şi execuţie a obiectivului de investiţii „Închidere şi ecologizare depozite neconforme de deşeuri urbane din judeţul Cluj” a demarat în luna octombrie 2014, prin publicarea pe SEAP a anunţului de participare nr. 154511. Data limită de depunere a ofertelor aferente acestui contract a fost 16 decembrie 2014, ulterior acestei date având loc evaluarea ofertelor depuse, întreaga procedură finalizându-se cu desemnarea câştigătorilor.  Astfel, pentru Lotul nr. 2 a fost încheiat Acordul Contractual nr. 6835/27 din 02.04.2015 în ceea ce priveşte depozitele Dej şi Câmpia Turzii, antreprenor fiind Asocierea SC Geiger Transilvania SRL – Wilhelm Geiger Gmbh&CP.KG-Coplan Consultanţi Arhitecţi Ingineri SRL, la valoarea de 8.098.330,08 lei fără TVA.

 

Mihai Seplecan

Drumurile judeţene din partea de est a judeţului vor fi reparate

Preşedintele CJC a anunţat în urmă cu o lună, încă de când era vicepreşedinte că dacă va obţine funcţia superioară de conducere a judeţului, va implementa un proiect de mult gândit cde acesta: reabilitarea drumurilor din judeţ.

În acest context, a fost vizitat atât şantierul drumului judeţean 109 C Gherla-Fizeşu Gherlii-Ţaga cât şi alte sectoare de drumuri cum ar fi, spre exemplu, cel care duce în localitatea Buza, aflat într-o stare extrem de avansată de degradare. În ansamblu, vizita în teren a vizat diferite sectoare de drum judeţean, respectiv porţiuni degradate pe care încă nu s-a intervenit în vederea reabilitării, porţiuni deja finalizate şi sectoare aflate în plin proces de reabilitare şi modernizare.

Având în vedere importanţa deosebită pe care o reţea de drumuri de calitate o poate avea atât pentru dezvoltarea economico-socială a întregului judeţ, prin atragerea de noi investitori, cât şi în ceea ce priveşte asigurarea unor condiţii de viaţă decente locuitorilor din toate zonele judeţului, am dorit să fac această trecere în revistă a mai multor sectoare de drumuri judeţene. Ea prefaţează o analiză pe care o vom realiza, extrem de amănunţită, care ne va indica la final care este necesarul exact de drumuri judeţene pe care va trebui să efectuăm lucrări de modernizare şi reabilitare şi ordinea în care vom face aceste lucrări, în funcţie de o serie de criterii obiective care vor stabili prioritizarea. În orice caz, dincolo de rezultatele acestei analize şi de soluţia optimă pentru finanţarea lucrărilor, de un lucru vreau să vă asigur: nu am fost niciodată şi nu voi fi adeptul lucrărilor de plombare, extrem de scumpe dar ineficiente, în locul acestora urmând să promovez lucrări de reabilitare şi modernizare prin turnarea de covor asfaltic de grosimea indicată prin normativele în vigoare, singurele în măsură să reziste peste ani şi să ne scutească de intervenţii repetate, la intervale mult prea scurte de timp. După cum am mai afirmat, interesul comunităţii şi economisirea banului public mă ghidează în permanenţă, acesta fiind motivul pentru care voi opta strict pentru lucrări durabile şi de înaltă calitate” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Mihai Seplecan.

Acesta susţine că nu mai este căzut ca oamenii să circule în zone unde asfaltul e o piedică pentru deplasare şi nu un beneficiu. Seplecan a anunţat că este în căutarea unui plan solid de reabilitare a drumurilor şi că soluţia nu e să se facă în timp record acest lucru ci să se facă de calitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.