Copreședintele executiv PNL Cluj Mihai Seplecan arată că premierul Victor Ponta a mințit atunci când a declarat că va aloca bani pentru finalizarea Spitalului Regional de Urgență Cluj. ”De data aceasta susține că ar fi negociat cu toată lumea: de la Comisia Europeană, la Comisia Regio, până la comisarul european pentru Politici Regionale Corina Crețu, apoi că ar fi aprobat în Guvern Memorandumul și proiectul cu cele trei spitale regionale: Craiova, Cluj și Iași. Cică acestea vor fi finanțate prin POR, amabila doamnă Crețu asigurând din partea UE 50 milioane de euro pentru fiecare spital, binevoitorul guvern Ponta venind cu alte 40 milioane pentru fiecare spital, restul de 10 milioane de euro pentru fiecare spital urmând să fie contribuția autorităților locale”, relatează liberalul.

Acesta a solicitat decidenților CJ Cluj, în special subalternilor pe linie de partid ai premierului, să înceapă prin a face o comisie care să stabilească care sunt firmele cărora CJ Cluj le-a dat bani pentru diverse lucrări de investiții de care s-a ales praful și pulberea, apoi să înceapă recuperarea acestor bani. ”Ar fi un bun început să facem rost de cele 10 milioane de euro necesare în cei 3 ani de derulare a investiției pentru promisiunea de Spital Regional de Urgență făcută din nou de către premierul Victor Ponta. Care vor fi fiind acei 3 ani, timpul și istoria ne vor arăta. Că la vorbe aruncate în vânt, premierul Victor Ponta depășește producția record pe respirație”, subliniază Sepelcan.

Acesta amintește că ceea ce ar fi trebuit să fie un spital regional de urgenţă este o clădire în paragină, pe care s-au cheltuit 500.000 de euro. ”Iar la capitolul aruncat bani publici la gunoi, CJ Cluj deține un record de neinvidiat cu celebra afacere de împachetat gunoi Power Pack și investiția de la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor Cluj, afacere pentru care, cumulat cu neînchiderea la timp a gropilor de gunoi neconforme, cât de curând, vom ajunge să plătim penalități zilnice cuprinse între 2200 și 135.000 de euro, până la momentul finalizării lucrării – dacă UE va iniția acțiunea de infringement. Nici nu vreau să-mi amintesc câți bani s-au aruncat în investiția Ic Ponor – Răchițele, câți pentru fabrica de sinecuri Clujana șamd. De aceea îi rog pe onor decidenții CJ Cluj să stabilească o modalitate legală de recuperare a prejudiciilor de la cei care le-au produs. Și mai ales să țină cont de faptul că garanția depusă de către aceste firme la contractarea lucrării este de cele mai multe ori mult mai mică decât prejudiciul creat bugetului”, concluzionează consilierul județean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.