Copreședintele executiv al PNL Cluj, Mihai Seplecan, spune că ardelenii au un mare dezavantaj din cauză că nu pariază pe roșu. ”Acesta este motivul pentru care Premierul Victor Viorel Ponta a ales să-i pedepsească pe clujeni și să diminueze bugetul CJ Cluj. De altfel nu este la prima nedreptate de acest fel. Să ne amintim că nu mai departe de anul trecut, în ceea ce privește împărțirea TVA-ului încasat de stat de la populaţie, care merge către plata datoriilor autorităţilor locale, județul Cluj s-a situat pe penultimul loc, alocându-i-se 54 de lei pe cap de locuitor, față de județele din sudul țării și nordul Moldovei cărora li s-au alocat până la 150 de lei pe cap de locuitor”, arată liberalul.

Potrivit lui Seplecan, în ultima şedinţă de Guvern s-a decis ca banii de echilibrare a bugetelor locale să fie repartizaţi de Ministerul de Finanţe. ”Asta cică ar fi justificarea faptului că dacă consiliile judeţene hotărau unde se duc banii în teritoriu ca până acum, atunci tabăra de la putere îşi trăgea partea leului. Păi, PSD este la putere la Cluj, o putere înțeleasă prin a obstrucționa investițiile majore ale județului. De fapt prin acest lucru Guvernul Ponta dorește doar să țină în șah financiar acele comunități care nu joacă după cum vor interesele PSD.

Așa că județul Cluj își începe anul cu un buget diminuat – asta în pofida declarațiilor festiviste ale liderilor PSD Cluj care încă mai trăiesc într-o lume imaginară în care curge laptele și mierea investițiilor promise undeva cândva de către Premierul Victor Ponta. Ca un exemplu extrem de dureros, s-au tăiat banii pentru investiții și reparații în drumurile județene. Tot ceea ce se va face, se va face pe banii proprii ai județului. Consider că Guvernul Ponta își bate joc de clujeni și le cer liderilor PSD Cluj să intervină legal pe lângă colegul și președintele lor de partid să nu ne nedreptățească, să ne retrimită bani pe măsura ciolectărilor bugetare făcute”, concluzionează Mihai Seplecan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here