Lucrarea de doctorat a premierului Mihai Tudose se numeşte „Infrastructura critică – model şi strategie managerială” şi a fost susţinută în 2010, la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” – universitate subordonată Serviciului Român de Informaţii (SRI). În acelaşi an a fost publicată la RAO International Publishing Company. La începutul şi la sfârşitul volumului au semnat cuvinte laudative adjunctul şefului SRI, Florian Coldea, respectiv şeful din acea vreme al instituţiei, George Maior, scrie flux24.ro.

Nivelul teoretico-aplicativ ridicat, bazat pe o bună cunoaştere şi un studiu aprofundat al problematicii, sistematizarea eficientă a ideilor, în mod special gradul ridicat de adecvare şi consistenţă al sugestiilor privind managementul acestei categorii de infrastructuri reprezintă argumente solide pentru considerarea lucrării drept un document de referinţă în domeniu”, a scris Coldea.

Cuvântul înainte şi postfaţa la doctoratul plagiat şi plătit al lui Mihai Tudose sunt semnate de Florian Coldea şi George Maior. 

CITAT DIN LAUDATIO:

“Lucrarea “Infrastructura critică- model şi strategie managerială” aduce o certă contribuţie atât în plan conceptual cât şi în abordarea managerială a riscurilor din domeniu, la eforturile de realizare a unui mecanism eficient şi flexibil de protecţie a infrastructurilor critice, în concordanţă cu riscurile la adresa acestora indentificate la nivel naţional. Analiza riguroasă a conexiunilor dintre componenta de securitate şi sistemele de infrastructuri, evaluarea detaliată a problematicii- plecând de la definirea conceptelor, studiul infrastructurii critice militare, evidenţierea ameninţărilor la care sunt expuse acestea- dar, mai ales, formularea unor opţiuni strategice şi a unor sugestii valabile de operaţionalizare a unui sistem coerent de protecţie sunt doar câteva dintre argumentele care determină originalitatea şi noutatea abordării”– Gl.bg. Coldea Florian.

Circa 50 de pagini sunt plagiate, fie cuvânt cu cuvânt, fie prin reformulări minore, din altă lucrare de doctorat, susţinută, cu un an mai devreme, de comisarul-şef Radu Andriciuc, la Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”. Din doctoratul comisarului-şef s-au copiat inclusiv părţi din concluzii, câteva anexe şi chiar o secţiune din bibliografie. Numele lui Andriciuc şi lucrarea acestuia nu apar deloc în doctoratul lui Tudose, nici la notele de subsol, nici la bibliografie. Cu toate acestea, Andriciuc nu pare deloc deranjat, oferind o perspectivă insolită a situaţiei: „Domnul Tudose m-a contactat şi i-am cedat drepturile de proprietate, ca pentru orice marfă. Era 2008 şi aveam nişte probleme financiare, vă aduceţi aminte ce au păţit bugetarii (scăderea veniturilor cu 25%, din cauza crizei, a avut loc însă 2010 n.r.), plus că fiul meu dădea Bacalaureatul. A fost vorba de câteva mii de euro”.

„Mihai Tudose a fost acţionar direct în:
1. AKMA Consulting- radiată în 2015, în afaceri cu soacra şefului SRI Brăila. Acţionar şi nevasta, Corina Tudose
2. Carpatia SA Brăila- pare radiată
3. 1001 NET România SRL Braşov- asociat cu:
– Georgian Pop, PSD/fost presedinte comisia de control SRI
– Gabriel Vlase, PSD/ fost presedinte comisia de control SIE
– Liviu Claudiu Doros- fiul generalului de brigadă (r) Vasile Doros, şef timp de opt ani al SRI Bacău/ fost locotenent al lui Sorin Ovidiu Vîntu
– Dragoş Secăreanu, manager Generali şi preşedinte al clubului Lions din Bacău
– Romulus Florian Oprică doctor la SNSPA şi asistent guvernator al Rotary Braşov
– firmă pe 0, dar cu activităţi legate de bănci de date şi portaluri web
Bineînţeles că nu toate firmele lui Tudose sunt în declaraţiile de avere din anii în care era acţionar”, scria mai demult Sorina Matei într-o postare de pe pagina sa de Facebook.

Mihai Tudose a absolvit în 1995 Facultatea de ştiinţe juridice a Universității Dimitrie Cantemir. Î n 2006 a urmat cursurile Colegiului Superior de Securitate Naţională, Serviciul Român de Informaţii, în 2007 a obţinut un master în Politici Economice Europene la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, iar în 2010 a obținut diploma de Doctor în domeniul Științe Militare și Informații la Academia Naţională de Informaţii ”Mihai Viteazu” a SRI. Ulterior a renuțat la titlul de doctor, după ce s-a descoperit că o mare parte din lucrarea sa a fost copiată de la un comisar-sef de poliție, doctorand al  Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.