Mihnea Iuoraș

În urmă cu un an, Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus achitarea fostului subprefect al Clujului, avocatul Mihnea Iuoraș, ce a fost trimis în judecată de către DNA în dosarul ANRP. La un an de la victoria de la Curtea Supremă, Mihnea Iuoraș a fost achitat în cel de-al doilea dosar în care a fost trimis în judecată pentru acuzații aproape identice – abuz în serviciu, fiind acuzat a fost acuzat că ar fi validat o presupusă supraevaluare. Vineri, 23 octombrie, magistrații de la Curtea de Apel București au decis că Mihnea Iuoraș este nevinovat!

De altfel, toți inculpații din dosar au fost achitați, respectiv Ingrid Zaarour, Zaharia Lefter Constantin, Iuoraș Mihnea Remus, Cătălin Theodor Nicolescu, Marko Attila Gabor, Mihaela Ionela Nicolescu, Horia Simu și Florin Alexandru Hanu.

Decizia nu este definitivă, ea poate fi atacată cu apel.

Mihnea Iuoraș, declarații la cald

Imediat după achitare, avocatul Mihnea Iuoraș a declarat că este o decizie pe care o aștepta, însă nu fără emoții. Fostul subprefect speră ca procurorii ”să se oprească din aceste abuzuri inimaginabile” și în continuare să cerceteze acolo unde chiar există fapte de corupție.

”Era o decizie pe care noi o așteptam având în vedere susținerea noastră de la început, de nevinovăție și având în vedere și practica instanțelor de judecată pe acest domeniu.

Este o achitare firească, normală, dar nu fără emoții pentru că din păcate practica instanțelor de judecată nu este întotdeauna constantă și unitară. Cu toate astea, bucuria e foarte mare că mi s-a făcut dreptate. Acum așteptăm să vedem în ce măsură Parchetul va face apel la această sentință pentru că nu este una definitivă, ea poate fi atacată cu apel. Eu sper că, văzând toate aceste achitări în cascadă care s-au întâmplat în ultimii ani, să înțeleagă că nu e normal să târăști la infinit oameni nevinovați prin instanță, să le distrugi familia, să le distrugi cariera și până la urmă să le distrugi sănătatea și viața și să se oprească din aceste abuzuri inimaginabile pe care le-au făcut în toți acești ani. Să se oprească și să cerceteze acolo unde chiar există fapte de corupție, să le cerceteze pe acelea, să nu mai hăituiască ani de zile oameni nevinovați”, a declarat Mihnea Iuoraș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here