Sunt dezvăluiri bombă despre modul în are au fost ținuți în șah cei mai importanți magistrați.

Inspecția Judiciară a descoperit 1.965 de dosare în care erau vizați 3.420 de procurori și judecători.

Direcția Națională Anticorupție a trimis deja la Inspecția Judiciară o listă cu numele tuturor magistraților vizați de anchete și numerele de dosar. Acum, inspectorii vor lua la puricat fiecare dosar în parte, scrie antena3.ro

Inspectorii judiciari vor verifica în primul rând modul în care au fost deschise aceste dosare, trebuie văzut dacă au fost depuse plângeri sau dacă procurorii s-au sesizat din oficiu.

Mai mult decât atât, inspectorii trebuie să vadă exact dacă au fost făcut acte de urmărire penală, ce acte și cu ce ritmicitate pentru că nu este exclus ca dosarele să fi fost ținute deschise cu anii, iar procurorii să nu fi lucrat în ele.

Surse judiciare au devoalat primele nume de pe lista procurorilor DNA. Foști membri ai Consiliului Superior al Magistraturii au fost cu anii în vizorul procurorilor anticorupție.

Oana Schmidt-Hăineală, Bogdan Gabor sau Alexandru Șerban sunt doar câteva nume de pe lista DNA, spun surse judiciare.

Așadar, vorbim despre un fost președinte CSM și despre doi membri ai consiliului care au fost vizați de anchete și, foarte important, în timpul în care erau în exercițiu.

Judecătorul Alexandru Șerban ar fi fost chiar interceptat. Dosarele au fost ținute deschise cu ani, nu au depășit faza în rem și au fost clasate recent.

Mai multe detalii, în materialul prezentat, luni, de Radu Tudor la „Punctul de întâlnire”:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here