Vicepreședintele Mike Pence a refuzat invocarea al 25-lea amendament al Constituției Statelor Unite pentru demiterea lui Donald Trump.

Acesta a relatat „că un astfel de act nu este în interesul națiunii noastre și nici nu corespunde Constituției”. Vicepreședintele se teme de crearea unui precedent, fapt care, nu ar putea fi dăunător pe viitor. „Săptămâna trecută nu am cedat presiunii de a exercita puterea dincolo de autoritatea mea constituțională pentru a influența rezultatul alegerilor”, a mai adăugat vicepreședintele în exercițiu. Prin refuzul invocării amendamentului conform căruia președintele în execițiu nu mai este capabil să își exercite atribuțiile, și majoritatea din Senat votează pentru, Trump va putea fi demis prin procesul de „impeachment”. În aceste condiții, ar fi vorba despre o demitere cu caracter „moral” având în vedere că mandatul lui Trump se sfârșește în 7 zile.

Reamintim că democrații cer înlăturarea lui Trump pentru incitarea mulțimii de suporteri, pe 6 ianuarie, de a lua cu asalt Capitoliul, atac soldat cu moartea a cinci persoane și distrugeri importante in clădirea Congresului american.

Zeci de mii de persoane au participat sâmbătă la protestele anti-Trump

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here